Lepota

Ljubav

Profesionalni frizeri imaju jednostavne savete za savršenu kosu!

Profesionalni frizeri imaju jednostavne savete za savršenu kosu! I nećete potrošiti brdo novca da biste bile zadovoljne!

Profesionalni frizeri imaju jednostavne savete za savršenu kosu! Screenshoot/Instagram

Ako želite da vaša kosa izgleda kao posle posete profesionalnom frizeru, pratite svedeće savete. Oni su veoma korisni i dolaze direktno od profesionalaca. 
Perite kosu mlakom vodom

Temperatura vode je jako bitna. Verovatno perete kosu toplom ili vrelom vodom koja zapravo nikako nije dobra za kožu glave. Mlaka voda će lepo isprati sapunicu i neće iritirati već osetljivo područje kože glave.

Od tipa kose zavisi koliko često treba da je perete

Ako imate tanku dlaku, morate da perete kosu svaki ili svaki drugi dan, dok devojke sa gustom kosom mogu sebi da priušte da je peru dva puta nedeljno.

Ukoliko imate tanju dlaku, umesto šamponom svaki drugi put perite kosu balsamom kako biste sprečile da se prirodno masti.

Količina šampona je jako bitna

Osim što ćete uštedeti novac, sačuvaćete i prirodni sjaj vaše kose.

Drage dame, da biste oprale kosu dovoljno vam je da nanesete samo malo šampona na glavu. To što vam je cela glava u peni ne znači da ste je dobro oprale.

Obavezno je dobro isperite jer čestice šampona mogu izazvati perutanje ili alergiju.

Menjajte šampone

Barem jednom mesečno isprobajte neki novi šampon, pošto se posle nekog vremena kosa zasititi jednog istog šampona i prestaje da deluje na njega.

 Umesto balsama koristite masku za kosu

Maske za kosu sadrže više hranljivih sastojaka i posebno gode farbanoj kosi, tako da slobodno ponekad zamenite svoj regenerator nekom od hranljivih maski za vaš tip kose.
 

Izračunajte svoj broj i pogledajte kako da pazite na svoje zdravlje!


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/alo

Povezane vesti:


>