Ostalo

Smeno

Pravi savet da pire krompir bude kremast poput maslaca!

Pravi savet da pire krompir bude kremast poput maslaca!  „Fud blogerka“ Elena Golutsova, pobednica jednog kulinarskog takmičenja u Rusiji, podelila je jedan od svojih trikova za jelo bez premca. 

Pravi savet da pire krompir bude kremast poput maslaca! Svet Plus
Pire krompir u restoranima se veoma razlikuje od domaćeg, a ne radi se samo o tome kako je serviran i što nema nijednu grudvicu. Obično sadrži i neki tajni sastojak koji vam profesionalni kuvari nikada ne bi otkrili, a koji mu daje „šmek“…


„Fud blogerka“ Elena Golutsova, pobednica jednog kulinarskog takmičenja u Rusiji, podelila je jedan od svojih trikova za jelo bez premca. Ovu tajnu znaju samo profesionalci, ali ne očekujte da bi vam je otkrili.
 

Hladna i kremasta pasta, idealna za tople dane! (RECEPT)

Nikako hladno mleko


Da bi pire bio kremast poput maslaca, neophodno je osušiti krompir nakon kuvanja, a zatim ga pritisnuti kroz sito. Na ovaj način će jelo biti još kompaktnije. Nakon toga, potrebno je dodati ne hladno (kao što svi obično rade), već vruće kuvano mleko i umutiti smesu. Možete to da uradite mikserom, ručno ili u blenderu. Mućenje će jelo „obogatiti“ vazduhom, što će ga učiniti vazdušastijim i „lakšim“.

Osim toga, na ovaj način će pire postati za nekoliko nijansi svetliji od onog koji nije bio umućen. Još jedna tajna iskusne kuvarice je da rastopi puter pre nego što ga doda u krompir.
 

Kolač Bilioner! Ukus opravdava ime! (RECEPT)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Nportal

Povezane vesti:


>