Zdravlje

Ljubav

Lagani obroci koje ćete obožavati! Smršajte lako!

Pred vama su lagani obroci koje ćete obožavati! Leto je, toplo vreme, nema potrebe za teškim i začinjenim jelima. Smršajte lako uz ove predloge!

Lagani obroci koje ćete obožavati! Smršajte lako! Svet Plus



U vrućim letnim danima, poslednja stvar koju želite jeste da provedete dan u kuhinji. Uprkos nedostatku vremena za pripremu jela ili redukovanom režimu ishrane, nema razloga da ne uživate u ukusnim jelima.

Bilo da želite smanjiti kalorijski unos ili jednostavno nemate vremena za komplikovane recepte, lagani obroci koji se lako i brzo pripremaju su savršeno rešenje. Obroci sa predloženim namirnicama dugo će vas držati sitim, te će vam pružiti sve potrebne vitamine i minerale.


Salata

Salate su savršeni lagani obroci, jer su jednostavne i brze za pripremu, a pritom su hranjive i zdrave. Salata je idealan izbor, posebno leti kada je sezona voća i povrća na vrhuncu. 
Salati se mogu dodavati razne vrste sireva, mesa ili žitarica što ih čini idealnim izborom za svakoga.

Lagani obroci poput salate, obezbeđuju sve potrebne hranjive sastojke, koji neće opteretiti želudac jer su laki za varenje. Jedna od najpopularnijih i najlakše pripremanih salata jeste tuna salata.

Predlog laganog obroka sa hrskavom zelenom salatom i tunom:

Tuna u konzervi u sopstvenom soku slaže se odlično sa jajima, avokadom, feta sirom, maslinama, i pasuljem. Ovim sastojcima dodajte hrskavu zelenu salatu i dobili ste lagan obrok koji ne goji.

Lagani obroci poput tuna salate jednostavni su za pripremu – jednostavno pomešajte tunjevinu sa svojim omiljenim sastojcima i dobili ste hranjiv i zdrav obrok. Izbegavajte dresinge u kojima se kriju skrivene kalorije. Korisitite maslinovo ulje, biber i limun da date salati poseban egzotičan ukus.






Rižoto

Riža je takođe idealna namirnica za lagane obroke. Lagani obroci poput riže sa povrćem idealan su izbor ukoliko u svoju ishranu želite uvrstiti što više povrća. Ukoliko vam se jede lagani obrok bez masnoće, predlažemo da povrće pripremite na pari, ili u rerni sa malo maslinovog ulja.

Ukoliko vam se predlog rižota sa povrćem ne čini preterano zanimljivim, rižoto možete pripremiti sa piletinom ili morskim plodovima. Uz začine poput kopra, belog luka i bibera, ovaj obrok prava je riznica ukusa.

Predlog laganog obroka sa rižom:

Rižoto na meksički način možete pripremiti veoma brzo i jednostavno. Skuvajte rižu, pa je pomešajte sa sitno seckanom paprikom, graškom i kukuruzom. Dodajte malo crvene paprike i vode, i dinstajte nekoliko minuta. Uz dodatak sitno seckane piletine, ovaj lagani obrok odličan je za ubrzavanje metabolizma.






Voćna salata

Voćne salate su lagani obroci koji predstavljaju ujedno i odličan način da povećate unos svežeg voća koje nam  je leti lako dostupno. Kod pripreme voćne salate nema puno „filozofije“ – voće očistite od nejestivih delova, narežite i pomešajte!

Voćna salata može biti desert, užina ili čak hranjivi obrok. Ukoliko je obogatite sa dodacima poput grčkog jogurta ili kus-kusa, voćna salata može biti i zaseban obrok. Za dodatnu energiju, u voćnu salatu  dodajte orašaste plodove poput badema ili indijskog oraha.

Predlog laganog obroka sa voćem i grčkim jogurtom:

Za ukusan i lagan obrok od voća poput jagoda i malina, pomešajte šaku voća sa malo oraha i dobićete lagan obrok koji obiluje fitonutrijentima.

Dodajte grčki jogurt pa će ovo biti prava poslastica koja će vas zasititi. Kombinacija vlakana i omega tri masnih kiselina obezbediće vam održivu energiju tokom čitavog dana.






Morski plodovi

Leto je takođe idealno doba za uživanje u morskim plodovima. Lagani obroci sa morskim plodovima imaju nisku kalorijsku vrednost te osiguravaju neophodne vitamine, minerale i zdrave masti.

Iako mnogi smatraju da svaki obrok koji u sebi ima naziv morski plodovi podrazumeva komplikovano jelo, morski plodovi se ipak jednostavno spremaju. Ukusni su i zdravi, te se mogu pripremiti na hiljadu jednostavnih načina – uz testeninu i rižu.


Predlog laganog obroka sa morskim plodovima:

Morske plodove dinstajte na maslinovom ulju i belom luku. Tokom pripremanja, iscedite limunov sok i dodajte so, biber i peršun. Na ovako pripremljene morske plodove dalje možete dodati priloge poput riže ili hrskave salate.





Jela sa piletinom

Lagani obroci sa piletinom se lako pripremaju, ukusni su, a mogućnosti njihove pripreme su bezbrojne. Piletina se može iskoristiti u svakoj kombinaciji – sa salatama, testeninom i zdravim umacima. Jela sa piletinom su najbolje rešenje ukoliko tražite lagani obrok koji ne zahteva komplikovanu pripremu.

Pileće grudi možete začiniti i ispeći na brzinu , a ukoliko tome dodate sveže povrće, pirinač ili krompir imate savršen lagani obrok gotov za manje od pola sata.

Predlog laganog obroka sa piletinom:

Mnogo je ideja za ovaj obrok, međutim naš predlog bi bio piletina sa pirinčem u sosu od šampinjona koji lako možete napraviti uz dodatak pavlake za kuvanje. Dodajte začine po želji, pa odaberite pavlaku sa manje posto masnoća.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Smršaj

Povezane vesti:


>