Lepota

Ljubav

Najbolje frizure za žene preko 40 godina! (FOTO)

Ovo su najbolje  frizure za žene preko 40 godina ako žele da izgledaju zaista dobro! I nema potrebe šišati se na kratko i ponašati po nekim starinskim kodeksima.

Najbolje frizure za žene preko 40 godina! (FOTO) Foto: Pinterest




U današnje moderno vreme šišanje na kratko čim pređete ove godine ide u mitologiju i zaborav. Još uvek ste žena, još uvek možete biti seksi i imati veoma trendi i mladalačku frizuru. Mnoge žene čak i u svojim šezdesetima izgledaju dvadeset godina mlađe tako da po tome možete lako da se vratite u dvadesete.


Pazite i na oblik lica

Nebitno koliko godina imali vaša frizura treba da pristaje vašem obliku lica i vašoj figuri. Ako imate okruglo ili četvrtasto lice onda bi vam definitivno bilo bolje da birate frizure koje se baziraju na dužoj kosi. Dugačkim duguljastim licima više stoje kraće frizure koje će da zaokruže kompletan utisak. Ako ne volite kratko nema veze, pod kratke frizure se takođe podrazumevaju i frizure malo ispod ramena. Ima predivnih dugačkih paževa sa ravnim rezom koji su veoma aktuelni danas.

Na šta još treba paziti?

Na teksturu kose. Istina je da žene sa finom tankom i ravnom kosom bolje izgledaju sa kosom kraćom iznad ramena sa par slojeva stepena na bob frizuri. Žene sa debelom i prirodno valovitom i kovrdžavom kosom možda će izgledati bolje sa dužom kosom jer im onda volumen neće samo raširiti utisak lica već će ga malo i izdužiti.



Pravila su tu da se i zaobiđu

Ovo ne moraju biti striktna pravila, ima mnogo žena sa kovrdžavom kratkom bob frizurom koja im itekako dobro pristaje. Ova pravila su individualna i za svakog vrede drugačije. Najbolje je da vi sami pronađete svoj sopstveni stil i gradite ga polako uz pomoć saveta našeg stručnog tima.



Stepenasta frizura sa šiškama u stranu

Ovde vidimo dve stvari koje čine ovaj izgled, šiške i pramenovi na kosi. Ovakva frizura će definitivno da vas podmladi jer se radi o svetlijim tonovima kombinovanim sa stepenovima i predobro urađenim šiškama koje idu blago u stranu.






Srednje duga kosa sa talasima


Ako se još uvek držite duge kose, talasi su uvek u trendu. Primećujete li ove karamel pramenove koji su onako kao sakriveni u tamno braon boji ali ponovo otvaraju lice i daju jednu novu dimenziju celokupnom izgledu.






Kratki ravni paž sa šiškama iznad obrve


Jedna od kratkih frizura koju ne može svaka starija dama da iznese. Izgleda elegatno, otmeno, damski i autentično. Šiške iznad obrve su veoma praktične jer vam neće smetati na očima.






Stepenasto sa kosom podeljenom po sredini


Bujno i stepenasto je uvek u modi. Pramenovi su takođe dali jedan poseban šarm ovoj frizuri.






Kratko uniformisano vs kratko i razbarušeno

Dve totalno različite frizure koje možete da napravite na isto ošišanoj frizuri. Savršeno! Zar ne?





Duge šiške i kosa do ramena

Ovoj gospođi odlično stoji seda kosa. Seda boja kose je nadolazeći trend i ako vam je dosadilo da konstantno mislite o sledećem farbanju. Razmislite o promeni imidža.






Blagi stepenovi na kosi

Fenomenalno urađen bob sa blagim stepenovima. Ovakva frizura ne može da prođe neprimećeno! Važno je da kosu takođe držite uredno ofarbanom u neku atraktivnu boju poput ove. Nadamo se da smo vas sada dovoljno inspirisali. Trk kod frizera!






Kraća stepenasta kosa sa nedefinisanim razdeljkom


Još jedan fenomenalni bob do ramena. Starije gospođe, ovo je to što tražite! Ja sam stvarno oduševljena kako ovoj dami stoji ova frizura.





Kratka frizura sa šiškama u stranu

Super simpatična kratka šarmantna frizurica. Još jedan slučaj prirodne sede boje kose koji u ovom slučaju izgleda fenomenalno.







Jaki stepenovi pa isfenirano od lica

Jedna simpatična retro varijanta gde je sva kosa ukovrdžana i izvijena na nazad.






Mladalački i otkačeno


Ponovo šiške i to u fenomenalnom izdanju! Boja kose je takođe doprinela celokupnom utisku. Čista desetka!






Uske šiške


Kako joj samo dobro stoje ove šiške i ova boja kose! Ova žena zna da iznese ovu frizuru. Njen srcolik oblik lica savršeno komplimentuje duže podeljene šiške.






Obični ravni bob

Ako ste ljubitelj jednostavnosti, ovo je frizura za vas! Jednostavno ravno ošišani paž do ramena. Brzo za namestiti, lako za održavati. Sve u svemu, super frizurica.






Bob isfeniran sa volumenom ka unutra






Da. To je to. Otmenost na delu. Ovako izgleda prava starija dama.


Kratki bob sa pramenovima

Još jedan fenomenalno urašen bob. Pramenovi su dali još veću interesantnost ovoj frizuri.







Kraća varijanta pobeđuje


Jedno zanimljivo poređenje kraće ili duže varijante frizure. Kraća je pobedila ako se slažete samnom.







Stepenasta kosa do ramena

Fenomenalno urađeni stepenovi. Boja kose je takođe odlična.





Stepenasta kosa do ramena: Bela boja kose

Ova frizura i bela boja izgledaju vrhunski. Ova gospođa izgleda mnogo mlađe i atraktivnije u ovom izdanju.






Za kraj!


Videli smo:

razne kratke frizure
duže stepensta varijante
razne boje
oblike lica



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: efrizer

Povezane vesti:


>