Lepota

Ljubav

Nedostatak silicijuma jednako je UBRZANO STARENJE! (VIDEO)

Nedostatak silicijuma jednako je UBRZANO STARENJE! Silicijum je esencijalni mineral, neophopdan za dobro zdravlje, o kome se malo priča i zna. 

Nedostatak silicijuma jednako je UBRZANO STARENJE! (VIDEO) Screenshoot/Youtube





1. Promoviše zdravlje kose, kože i noktiju


Silicijum je dugo bio dodatak za kosu, kožu i nokte. Silicijum se prirodno nalazi u noktima, što ih čini jakim. Kada se silicijum dioksid u ishrani smanji, nedostatak uzrokuje da naši nokti rastu sporije i postaju lomljiviji.

Isto važi i za kosu. Silicijum takođe igra ulogu u održavanju elastičnosti kože i zdravog kolagena.


2. Poboljšava zdravlje zglobova


Pošto je kolagen od vitalnog značaja za zdrave zglobove, vezivno tkivo ili ligamente i hrskavicu, silicijum je takođe važan.

Daje snagu i elastičnost kolagenu, tako da su zglobovi fleksibilniji, brže zarastaju i mogu da se oporave od svakodnevnog habanja i kidanja kojima se naša tela podvrgavaju sa svim našim savijanjem, uvijanjem i istezanjem. Mnogi ljudi koriste silicijum za ublažavanje bolova u zglobovima i simptoma artritisa.


3. Jača zdravlje kostiju


Prisustvo silicijum dioksida pomaže telu da koristi kalcijum. Kako starimo, nivoi silicijum dioksida opadaju, a kosti slabe.
Postoji mnogo dokaza da je silicijum od vitalnog značaja za zdravlje kostiju i sprečavanje preloma kako starimo. Zubi i desni takođe dobijaju podsticaj od silicijum dioksida.






4. Poboljšava zdravlje srca

Pošto silicijum jača krvne sudove i mišićno tkivo, ovo ne bi trebalo da bude previše iznenađujuće – da silicijum podržava zdravlje kardiovaskularnog sistema. 


5. Smanjuje probavne smetnje

Silicijum je važan u izgradnji snažnog stomaka i mišića i tkiva digestivnog trakta. Silicijum pomaže u obnavljanju i jačanju ovih tkiva nakon što su oštećena lošom ishranom, parazitima, godinama ili drugim povredama.


6. Jača imuni sistem i ubrzava proces zarastanja rana

Kao deo kolagena, silicijum može ubrzati zarastanje opekotina, rana i ožiljaka. Silicijum je veoma dobar u uklanjanju otpadnog materijala, toksina i teških metala iz tela. 





7. Može pomoći u lečenju Alchajmerove bolesti


Postoje dokazi da nakupljanje aluminijuma doprinosi Alchajmerovoj bolesti, a nedavna studija je pokazala da silicijum može igrati ulogu u uklanjanju aluminijuma. 
 

Tuš za creva! Rešićete se i zatvora i viška kilograma! (VIDEO)




Pogledajte detaljno u video klipu:


 

Viber

Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>