Lepota

Ljubav

Pranje lica sapunom zaboravite! Ovo je najbolje sredstvo!

Pranje lica sapunom zaboravite jer ovo je najbolje sredstvo za vašu kožu! Dobro funkcioniše za sve tipove kože.

Pranje lica sapunom zaboravite! Ovo je najbolje sredstvo! Svet Plus


Čišćenje lica uljem sve je popularnije širom sveta, a dermatolozi kažu da su preparati na bazi ulja idealni za razgrađivanje nečistoća i šminke.

– Da bi koža izgledala dobro i bila zdrava, neophodno je da se pravilno čisti. To svakako podrazumeva skidanje šminke, koje se najbolje obavlja preparatima na bazi ulja, koja razgrađuju sve ostatke maskare. Agresivni sapuni se ne preporučuju – ističe dermatolog dr Gorana Isailović.

Međutim, nakon što se ukloni šminku uljem, neophodno je dodatno očistiti kožu i skinuti ostatke ulja, kako se pore ne bi začepile, savetuju stručnjaci. 

Devojke koje su pokušale metod skidanja šminke uljem kažu da funkcioniše savršeno, pa da i nakon toga nije potrebno dodatno čišćenje.

Ovo je metod koji koriste žene širom sveta, i tvrde da dobro funkcioniše za sve tipove kože. Ipak, ne bi trebalo da uzmete bilo koje ulje, jer za svaki tip kože postoji određeno. 

Tako je arganovo ulje najbolje za suvu kožu, ali ako vam je previše skupo, dobra zamena je i devičansko maslinovo. 


S druge strane, ako imate masnu i problematičnu kožu, dobro bi bilo da dodate par kapi eteričnog ulja čajnog drveta ili peperminta, koji dokazano dobro deluju na masnoj koži.

Nakon ovakvog čišćenja lica, verovatno neće biti potrebe da nanosite bilo kakvu kremu, ali ne zaboravite da vam je u svakom sučaju potreban zaštitni faktor u sunčanim danima. 

Međutim, ako se nakon svega i dalje osećate pomalo “masno” možete preko kože da prođete sa vatom natopljenom tonikom koji odgovara vašem tipu kože.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Prirodni lek

Povezane vesti:


>