Lepota

Ljubav

Frizerka otkrila trikove za uspešno farbanje!

Zašto se boja slabije "hvata" na sede vlasi?! Frizerka otkrila trikove za uspešno farbanje kose!

Frizerka otkrila trikove za uspešno farbanje! Svet Plus




Frizerka iz Velike Britanije Trudi Hajs na svom Tik Tok profilu, gde često deli savete o nezi kose, otkrila je zašto se s godinama sede vlasi sve teže prikrivaju, i kako uz nekoliko jednostavnih koraka farba za kosu može duže trajati.

Frizerka je, prenosi The Sun, objasnila da je seda kosa uopšteno gušća i ima grublju teksturu od kose u mladosti, a vlasište pak s vremenom proizvodi manje ulja. Osim toga, kutikula sede vlasi je malo čvršće zbijena i ne dopušta da boja ili voda prodru, a sve to zajedno dovodi do prebrzo izbledele boje ili njenog lošeg primanja za vlasi.

– Kod sede kose pre farbanja treba omekšati kosu s malo peroksida koji se stavlja direktno na sede vlasi kako bi se otvorile kutikule da boja bolje prodre – rekla je. Osim toga ili uz to, kaže, dobro je i dvaput naneti boju na vlasište, a treba i paziti da se pre farbanja s nje dobro isperu silikoni, sprejovi ili pena – rekla je frizerka.





Na kraju, frizerka za kosu savetuje i da ne koristite tvrdu vodu, odnosno vodu s visokim udelom minerala poput kalcijuma i magnezijuma. Tvrda voda naime može uzrokovati da se minerali zalepe za kosu i tako stvore svojevrsni film koji ometa prodor vlage i hranjivih sastojaka u vlas, a što rezultira suvim i lomljivih vlasima sklonim pucanju.

Ako već perete kosu tvrdom vodom, ona savetuje da koristite šampon za dubinsko pranje jer takav proizvod uklanja ‘zarobljene’ naslage minerala s vlasima.

– Osim toga, trebalo bi da pri pranju kose koristite proizvode za hidrataciju, kako bi bolje mogla da upije vodu i hranjive sastojke koji joj nedostaju – poručila je. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Krstarica

Povezane vesti:


>