Lepota

Ljubav

Pet fantastičnih tajni iz Indije, za negu kose!

Indijke su žene poznate po bujnoj i kvalitetnoj kosi, a indijski frizeri podelili su jednostavne savete koje možete već sada primeniti. Pet fantastičnih tajni iz Indije, za negu kose!

Pet fantastičnih tajni iz Indije, za negu kose! Screenshoot/Instagram




Završite pranje kose hladnom vodom

Topla voda rastvara masne lipide koji oštećuju vašu kožu i kosu. Hladna voda je mnogo bolja za vašu kosu, jer kada kosu isperete toplom vodom, ispirate hranljiva ulja. Topla voda je dobra samo za fazu šamponiranja, kažu indijski frizeri. Završite pranje hladnim ispiranjem kako bi zadržali vlagu.



Izbegavajte feniranje kose nakon tretmana

Indijci takođe preporučuju da ne sušite fenom kosu nakon bilo kakvog tretmana, jer to sprečava maksimalan učinak. Samo pustite da se vaša kosa osuši sama na vazduhu. Takođe, za bolji rezultat, operite kosu pre nanošenja maske.

Masirajte 4 minutna vlasište svakog dana

Preporučuje se masaža glave toplim uljem za jačanje i rast kose. Međutim, stručnjaci dodaju da je 4 minuta masaže skalpa dnevno tokom 24 nedelje pokazalo pozitivan rezultat.






Koristite pravo ulje za kožu glave

Suvoća i perut su različiti problemi i svakom skalpu je potreban individualni tretman. Dakle, ako vam je koža glave iritirana, bolje je izbegavati proizvode koji je mogu više isušiti.



Ulja za različite tipove kože:

- za suvu kožu glave koja svrbi koristite aloju
- za masnu kožu glave koristite limun



Koristite zeleni čaj za kosu

Zeleni čaj je moćan napitak za detoksikaciju tela, ali ima isti efekat na vašu kosu. Istraživači su dokazali da stimuliše rast. Pomešajte zeleni čaj u prahu sa ružinom vodicom i nanesite u koren kose nežnim pokretima. Ostavite da odstoji, pa isperite hladnom vodom.





Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink

Povezane vesti:


>