Svet

Region

Evrovizija: Zašto su rezultati glasanja u Rumuniji promenjeni?

Još jedan detalj oko haotičnog glasanja na Evroviziji, oglasili se iz Rumunije!  TVR je zatražio od organizatora Evrovizije da pojasni razloge zašto su rezultati glasanja u Rumuniji promenjeni na "netransparentan način".

Evrovizija: Zašto su rezultati glasanja u Rumuniji promenjeni? Screenshoot/Youtube




Rumunski javni medijski servis TVR objavio je da je ERU (Evropska radiodifuzna unija) drugačije raspodelila poene koje su dali članovi žirija iz Rumunije učesnicima Evrovizije. 

Tako je Ukrajini, koja je ove godine pobedila na Evroviziji, dodeljeno maksimalnih 12 poena, umesto Moldaviji. 

ERU je već saopštila da je iz takmičenja zbog "nepravilnosti" pred objavljivanje konačnih rezultata glasanja isključen žiri šest zemalja, odnosno da su glasovi poništeni, ali nije navela o kojim državama je reč. Pojedini strani mediji su potom preneli da se radi o: Azerbejdžanu, Gruziji, Crnoj Gori, Poljskoj, Rumuniji i San Marinu.


- Bili smo iznenađeni kada smo otkrili da se glasanje rumunskog žirija nije uračunalo u konačan rezultat. Organizatori su drugačije podelili bodove učesnicima finala u ime naše zemlje.Naglašavamo da je rumunski žiri odlučio da maksimalan broj poena dodeli predstavnicima Moldavije - ističe se u saopštenju rumunske televizije.

Kada je reč o stručnom žiriju, Moldavija je ovim ostala bez glasova iz Rumunije, a trebalo je da dobije 12 poena. 

TVR je zatražio od organizatora Evrovizije da pojasni razloge zašto su rezultati glasanja u Rumuniji promenjeni na "netransparentan način".



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/alo.rs

Povezane vesti:


>