Region

Svet

Boris Novković i Alka Vuica predstavljaju JaSmina i pesmu E, moj brate!

Boris Novković i Alka Vuica predstavljaju Ja’Smina i pesmu "E, moj brate"! Pesma je snimljena u studiju Zg Zvuk muzičkog producenta i aranžera Hrvoja Prskala koji je saradnju s Borisom započeo na aktuelnom albumu “Gori ulica”.

Boris Novković i Alka Vuica predstavljaju JaSmina i pesmu E, moj brate! Foto: Raul Brzić




Boris Novković, jedan od najpopularnijih regionalnih kantautora, i Ja’Smin  snimili su prvi zajednički duet “E, moj brate”.

Interesantno je da je stihove za ovu pravu mušku pesmu napisala Alka Vuica, jedna od regionalnih najplodnijih kantautora i Borisova dugogodišnja prijateljica i saradnica. O tome kako je došlo do njihove saradnje, Boris je rekao:

“Prošle godine upoznao sam mladog muzičara Jasmina čija me ljubav i iskrenost prema muzici podsetila na moje početke. Obećao sam mu pomoći i dogovorili smo se da ćemo snimiti duet kad naiđe prava pesma. Nakon dužeg vremenskog perioda čuo sam se sa Alkom Vuicom sa kojom sam odlično sarađivao na prva tri albuma, i zamolio je da nam pomogne oko teksta.  E, moj brate’ vrlo je životna pesma i ocrtava dah i puls vremena u kojem živimo te sve ono kroz što prolazimo poslednjih godina. Pesma govori da nema granica između ljudi, između onoga što jesu, nego isključivo predstavlja ljudskost, ljubav, sve one vrednosti koje braća, prijatelji mogu deliti. Što je i najvažnija poruka pesme. Siguran sam da će pesma biti slušana i da ima lep potencijal.”

Saradnja s Borisom Novkovićem za Ja’Smina je ostvarenje sna. Sve je krenulo od snimljenog covera čuvene pesme “Daleko” i upoznavanja s Borisom Novkovićem.

“Zaista ono što čovek zamisli to se može i ostvariti, i ništa se ne dešava bez razloga. Da mi je neko rekao pre par meseci da će se ovo desiti ja mu ne bih verovao.  Kada mi se glas formirao svi su mi govorili da ih moja boja glasa podseća na Borisovu i da imam tu njegovu energiju. Za mene je to veliki kompliment, a sada je došlo do toga da smo on i ja prijatelji, da sarađujemo i da smo snimili duet. 


Imam osjećaj da smo se nas dvojica baš morali naći. Kao klinac sam već imao jasan cilj šta želim od muzike..Kao tinejdžer sam bio na Alkinom koncertu I tad sam joj rekao da ćemo jednog dana sarađivati i zamislite posle 22 godine to se i desilo. Alka se neplanski i spontano pojavila u svemu ovome gde sam ostao šokiran i napisala nam pesmu koja miriše na hit. Verujem da će se mnogi pronaći u njoj i da će postati slušana. Ja sam prezadovoljan, osećam se kao da sam osvojio Jackpot!!”
rekao je zadovoljni Ja’Smin.

Pesma “E, moj brate” snimljena je u studiju Zg Zvuk muzičkog producenta i aranžera Hrvoja Prskala koji je saradnju s Borisom započeo na aktuelnom albumu “Gori ulica”. Zanimljivo je da nova pesma objavljena na isti dan, trideset i četiri godine nakon objave Borisovog trećeg studijskog albuma “Dok svira radio”, jednog od njegovih najprodavanijih albuma. Režiju spota potpisuje Raul Brzić.






 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>