Ostalo

Smeno

Anturijum, biljka koja se poklanja depresivnim ljudima!

Anturijum je biljka koja se poklanja depresivnim ljudima jer navodno stručnjaci smatraju da sam pogled na nju ume da smiri i vrati dobro raspoloženje.

Anturijum, biljka koja se poklanja depresivnim ljudima! Svet Plus
Anturijum se daje i ljudima kojima je neophodan novac. 

Međutim, ukoliko se pokloni čista srca ljudima kojima je potrebna pomoć i kod njih se biljka osuši – prema feng-šuiju problem je u njima i pod hitno moraju da se promene!

Anturijum je zimzelena biljka, jer listovi uvek ostaju zeleni. Pošto je tropska biljka neophodna joj je toplota, naročito u vreme cvetanja kada ne sme da bude ispod 20 stepeni. Tokom mirovanja temperatura ne smije da bude niža od 15 stepeni.

Cvetovi rastu u pazuhu svakog novog lista, a njihova pojava je radost za sve ukućane. Cvet traje po pet-šest meseci. Ova biljka obožava svetlo, ali ne i direktno sunce pošto može da dobije “opekotine” po listovima.

Zemljište mora da bude lako, rastresito i plodno, a idealno je ako ima mahovinu i treset. Prihranjuje se samo tokom vegetacije, dva puta mesečno, đubrivom koje je organsko i vodotopivo.

Anturijum se presađuje na dve ili tri godine, a pošto ima plitak koren saksija ne mora da bude velika. Ipak, najvažnije je da ima dobru drenažu. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Aura.ba


>