Region

Svet

Beogradsko proleće 2022: Čuvam ljubav Tonija Cetinskog najbolja pesma!

Beogradsko proleće 2022. se vratilo kući u novom ruhu uz nostalgično podsećanje na prošla vremena i početke ovog festivala. Posle 22 godine pobednik Beogradskog proleća je Toni Cetinski i njegova pesma „Čuvam ljubav“.

Beogradsko proleće 2022: Čuvam ljubav Tonija Cetinskog najbolja pesma! Screenshoot/Instagram
Pobednik Beogradskog proleća 2022. godine po odluci publike je pesma Čuvam ljubav, koju je izveo Toni Cetinski.

Drugo mesto i nagradu od 200.000 dinara po mišljenju publike na ovom Beogradskom proleću uzima Željko Vasić za pesmu Kampanjero. 

Treće mesto i nagrada u iznosu od 100.000 dinara pripala je pesmi Plakaćeš koju izvodi Mirza Selimović.


Nagrade žirija:

Žiri u sastavu: Dragoslav Fredi Sanisavljević, predsednik žirija, direktor Muzičke produkcije RTS, Marko Milutinović, odgovorni urednik PGP RTS, Ivan Ilić, predsednik Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike, Aleksandar Filipović, urednik i novinar RTV i Beti Đorđević, zvezda Beogradskog proleća doneli su sledeće odluke:


Nagrada za najbolju kompoziciju pripala je kompozitorima Dušanu Bačiću i Dejanu Nikoliću za pesmu Atlantida koju je izveo Kristijan Rahimovski.


Po odluci žirija, najbolji tekst je napisao Boris Pingović za pesmu Život koju je sam izveo.


Priznanje za najbolji aranžman pripalo je Aleksandru Filipoviću za kompoziciju Oprosti mi u izvođenju Filipa Žmahera.

Najbolji interpretatori na festivalu po odluci žirija su Bojana Stamenov i Marko Tolj koji su izveli pesmu Kad kažeš ljubav.


Tri specijalne nagrade:

Nagrada Naksi radija dodeljena je kopoziciji Čuvam ljubav, koju je izveo Toni Cetinski.

Specijalna nagrada MTS dvorane dodeljena je pesmi Beograd ti i ja koju je izveo Lado Leskovar koji je prvi put nastupio na Beogradskom proleću 1963. godine. Inače nagada je izrađena od dela originalnog bakarnog krova Doma sindikata, tako da izvođač sa nagradom kući nosi i deo istorije ove legendarne dvorane.


Nagradu Udruženja kompozitora kompoziciji Oprosti mi koju izvodi Filip Žmaher. Kompozitoru Vladimiru Markoviću, priznanje je uručio kolega Rade Radivojević.

 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/RTS

Povezane vesti:


>