Lepota

Ljubav

Čaj od nane sprečava kosu da se brzo masti!

Ukoliko ispirate kosu čajem od nane, ona će mirisati sveže i zanosno, a čaj od nane još i sprečava kosu da se brzo masti!

Čaj od nane sprečava kosu da se brzo masti! Svet Plus

Malo ko zna da čaj od nane može da se koristi i za negu kose. U službi lepote koristile su ga i naše bake, a evo koje su prednosti ispiranja kose čajem od nane:


Smanjuje perut 

- Čaj ima snažno antiinflamatorno dejstvo, deluje tako što umiruje kožu glave i sprečava njenu iritaciju i upalu. Prema naučnicima, ovo je korisno ne samo za prevenciju peruti, već i za ublažavanje simptoma psorijaze. Takođe, antiseptički sastojci u čaju uklanjaju mrtve ćelije kože i nečistoće koje mogu blokirati folikule dlake, sprečavajući njihovo začepljenje i omogućavajući vlasima da ponovo rastu.


Sprečava kosu da se brzo masti 

- Jedinjenja koja se nalaze u čaju mogu uravnotežiti pH nivoe kože glave, normalizujući proizvodnju ulja. Ovo je korisno za ljude sa masnom kosom, kao i za one sa suvom kosom: za prvu kategoriju, čaj deluje kao adstringent, reguliše proizvodnju ulja i sprečava nakupljanje viška sebuma na koži glave, dok za drugu kategoriju ljudi, čaj deluje tako što hrani i hidrira kosu, neutrališe suvoću i sprečava nastanak peruti - piše Sensa


Miriše prelepo 

- Bez obzira da li volite ukus nane/peperminta ili ne, morate priznati da miriše predivno. Ukoliko ispirate kosu čajem od nane, ona će mirisati sveže i zanosno.Kako da koristite čaj od nane za ispiranje kose:

Koristite 2 do 4 kesice čaja od nane, ili dve kašike sušenih listova nane. Prokuvajte dve šolje vode, pa prelijte nanu. Ostavite da odstoji oko pola sata kako bi dobila na jačini. Operite kosu šamponom, isperite šampon, pa nanesite čaj od nane na kosu. Možete je polivati ili sipati čaj u bočicu sa rasprivačem i prskati. Utrljajte prstima čaj u kosu - ne morate je nakon ovoga ispirati. Prosušite je nežno peškirom, pa fenom.

Ukoliko imate izuzetno osetljivu kosu ili kožu glave, pre upotrebe čaja konsultujte se sa stručnjakom.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>