Lepota

Ljubav

Napravite sami jeftin losion za lice od samo dva sastojka! (RECEPT)

Napravite sami jeftin losion za lice od samo dva sastojka i pogledajte zašto je važno da koristite tonik za kožu lica.

Napravite sami jeftin losion za lice od samo dva sastojka! (RECEPT) Svet Plus




Nega kože lica je veoma važna kako u letnjem, tako i u zimskom periodu. Tonik, kao i ostali preparati za negu, trebalo bi da bude prilagođen vašim trenutnim potrebama i tipu kože. Korišćenje tonika je veoma važno, jer on služi za čišćenje lica i skidanje mrtvih ćelija sa njega.

Losion ili tonik za lice uklanja vodeni kamenac ili sapun koji je ostao na površini kože, deluje antibakterijski, ima protivupalna svojstva, ali i predstavlja podlogu koja se nanosi pre kreme za lice. Ukoliko koristite toknik za lice nakon umivanja, bićete sigurni da vam je koža potpuno čista.

Tonik je posebno značajan, jer dodatno vlaži kožu i daje joj mekoću, a upotrebljava se veoma jednostavno. Ne zahteva mnogo vremena, a lice se njim čisti između umivanja i nanošenja kreme. Važno je da znate da tonik ne služi za skidanje šminke i nemojte ga koristiti za to.

Postoje micelarni rastvori koji mogu da zamene sredstvo za skidanje šminke, ali to nije uloga tonika.






Kada čistite lice tonikom, koristite tupfer ili vatu. Natopite ih losinom i laganim pokretima u krug očitite kožu. Izbegavajte oči i usta i skidajte prljavštinu dok koža ne bude potpuno čista. Kad završite čišćenje, sačekajte malo da se tonik osuši, a zatim nanesite kremu koju koristite za lice.

Tonik ne mora uvek da bude skup i nije ga nužno kupovati u drogerijama. Postoji vrlo jendostavan i jeftin način da napravite ovo sredstvo za lice kod kuće. 

Sve što vam je potrebno jeste šolja prokuvane vode u koju čete dodati šolju prirodnog jabukovog sirćeta i sve dobro promešati.

Posle toga je vaš losion spreman da ga koristite.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Onatelegraf


>