Region

Svet

Konstrakta se u prepoznatljivom stilu oglasila nakon haosa!

Konstrakta je ipak rešila da se u prepoznatljivom stilu oglasi nakon haosa na mrežama. Ona je na svom Instagram "storiju", podelila tri posta.

Konstrakta se u prepoznatljivom stilu oglasila nakon haosa! Screenshoot/twitterAna Đurić Konstrakta, srpska predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji, postala je meta žestokih napada na Tviteru. Razlog je set vaskršnjih fotografija na kojima su stolovi koji su deo scenografije u obliku slova "Z", što su pojedinci protumačili kao izvesnu sublimiranu poruku, s obzirom na to da ruska vojna vozila u Ukrajini označena tim slovom.

Neki korisnici društvenih mreža su to shvatili kao provokaciju, iako se sama Konstrakta nije bavila politikom, niti davala bilo kakve izjave o tome. RTS je ubrzo potom oštro reagovao na ove insinuacije.

Konstrakta je ipak rešila da se u prepoznatljivom stilu oglasi nakon haosa na mrežama.

Ona je na svom Instagram "storiju", podelila tri posta.

Na jednom je pisalo:

"Danas sam shvatila, ipak je ravna"

Na drugom:

"2Pak je živ"

A na trećem:

"I svemir je ravan".

Konstrakta je ovim kratkim objavama očito želela da opiše sav besmisao napada i insinuacija korisnika društvenih mreža koji kreiraju teorije zavere, jer bi onda trebalo verovatno da verujemo i da je zemlja ravna ploča i da je reper 2Pak ipak živ.

RTS, koji je na svojoj stranici objavio fotografije, u svom saopštenju demantovao je da pomenute fotografije imaju bilo kakvu političku poruku.
- Radio Televizija Srbije oštro osuđuje neprimerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama da sto na fotografiji naše predstavnice na Pesmi Evrovizije, zbog toga što podseća na slovo „Z“, ujedno „predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini“. Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu. 

Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno. Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu
- naveli su u saopštenju RTS.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/kurir


>