Ostalo

Sme�no

Svekrva vas izluđuje?! Naučnici su možda otkrili zašto!

Svekrva vas izluđuje?! Naučnici su možda otkrili zašto je ovaj odnos gotovo uvek na klimavim nogama! Mnoge dame podelile su svoja iskustva putem interneta, koja baš i nisu išla u prilog odnosu svekrva i snaja.

Svekrva vas izluđuje?! Naučnici su možda otkrili zašto! Svet Plus




Sukob između snaja i svekrva, čini se, traje vekovima, identično kao nerazumevanje tašti i zetova.


Mnoge dame podelile su svoja iskustva putem interneta, koja baš i nisu išla u prilog odnosu svekrva i snaja:



- Od početka naše veze je bilo tako, mojoj svekrvi nikada ništa nije bilo, niti će biti po volji. Ako ne dojim, ne valja, ako dojim, ne radim to kako treba. Bebe se nisu tako povijale, kupale, nosile, stavljale na bok, u "njeno vreme". Ako kuvam, ne kuvam kako treba, ako poručujem zašto poručujem. Prvo pitanja oko venčanja, onda kada će unuk, evo sad kada će unuka. Ko ima treće, šta će mu treće dete, ko nema, a kada će treće, nikad nisu zadovoljne - poručila je jedna žena.

 
Druga se požalila na svoje obrazovanje.

- Moja svekrva uvek je smatrala obrazovanje kao najbitnije. Izuzetno je volela što sam i sama iz akademske porodice i strpljivo me terala da upišem fakultet. Venčali smo se kada sam bila na trećoj godini studija i dogovorili da sa decom sačekamo neku godinu dok ne završim fakultet i ne zaposlim se. Od tada prolazim kroz pravi pakao. Moja svekrva koristi priliku da me svakoga dana pita, kada planiram da zatrudnim, a čak je promenila i mišljenje. Sada smatra kako nije od presudnog značaja da žena ima završen fakultet, ukoliko muž dobro zarađuje, pa ne vidi razlog čekanja za unučićima - istakla je ova mlada žena.





Šta tek sledi kada dele istu kuću?


Izgleda da su razlike između snaja i svekrva nepremostive, a to koliko svako svakome smeta ukoliko žive u istom stanu ili kući, ova mlada mama je najbolje objasnila.

- Nikada nisam imala ni minut mira. Moja svekrva je divna žena, u šali uvek govorim kako bih lako bez supruga, ali šta bih bez nje. Ne bih ni primetila, da mi prijateljice nisu skrenule pažnju, da im smeta što moja svekrva, budući da živi sa nama u kući, uvek sedi sa mnom i mojim drugaricama kada dođu u posetu. One smatraju da sam preterano uvela svekrvu u sve detalje svog života i da ona apsolutno gospodari mojim vremenom.

Na kraju se posle dugog niza godina svelo na to da suprug,dete i ja, nikada nismo mogli bez nje da odemo ni na vikend, niti letovanje, na kraju ni u šetnju, piće ili ručak. Svuda je išla sa nama kao prilepak, do te mere da sam jednom devojci koja je napisala komentar: "Ja svojoj svekrvi nikad nisam ni reč uzvratila", odgovorila: "A ja sam svojoj vratila čak i sina". Baš tako, razveli smo se zbog svekrve
- iskrena je ova mlada majka.


Neke situacije i ponašanja mogu da budu baš iritantna i problematična. Posebno kada svekrva pred sinom glumi da voli i podržava snaju, a svaku situaciju koristi da sina odvoji od nje.

Ovakvi odnosi uvek dovedu do razvoda, ukoliko muškarac uporno podleže majčinim pritiscima jer on naravno "ne vidi" ništa loše u ponašanju svoje majke.





Evo šta je razlog sukoba!


Američki naučnici sproveli su istraživanje u kome su došli do zaključaka, iz kog razloga postoji sukob između svekrve i snaje.

Razlog je u genima!

Verovali ili ne, genetski kod je taj kodi diktira ovaj odnos.

Majka za svog sina želi samo najbolje. Iz tog razloga retko koja druga žena, do nje same, će toliko moći da voli, ceni i neguje baš njenog sina.

Protiv prirode ne možemo nikako. Te nepremostive razlike će uvek postojati.

Stručnjaci predlažu da nađete kompromis u vidu određenih međusobnih poseta.

Ipak savet struke je da svako živi u svome stanu i da decu vaspitava, kuću održava i vodi bračni život bez ikakvog uticaja rođaka.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Srećna Republika

Povezane vesti:


>