Region

Svet

Luna i Marko postali najplaćeniji jutjuberi!

Luna Đogani i Marko Miljković postali su najplaćeniji jutjuberi! Oni su 2020. godine otvorili svoj Jutjub kanal, od kog su kako se navodi zaradili 64.000 evra i to sve zahvaljujući pregledima.

Luna i Marko postali najplaćeniji jutjuberi! Screenshoot/Instagram
Marko i Luna pored toga, naplaćuju reklamiranje određenih proizvoda što ih je poguralo ka vrhu Jutjub scene, prenosi Kurir.


Njih dvoje su pre nekoliko dana podelili animirani video-snimak gde su rekli da su njihovi snimci pregledani 64 miliona puta, čime su oborili lični rekord, a čestitke su pljuštale na sve strane.


Zarada od Jutjuba je u proseku oko 800 do 1.000 evra na milion pregleda, te se na osnovu brojke od 64 miliona pregleda dolazi do cifre od približno 64.000 evra, koju su oni zaradili do sada. 

Prošle godine u decembru su imali 50 miliona pregleda, dakle i zaradu od 50.000 evra, što znači da su za samo nekoliko meseci svoju zaradu većali za 14.000 evra.Marko Miljković je pre nekoliko meseci govorio kako se zarađuje od ove društvene mreže.

- Zarađuje se kao i u svakom drugom poslu. Koliko se trudite, toliko ćete zaraditi. Zarada na Jutjubu zavisi od mnogo faktora - od pregleda, ali i od starosnog uzrasta onih koji vas gledaju. Ako vas, na primer, gleda mlađa populacija, manje ćete zaraditi nego ako vas gleda starija populacija, koja zarađuje - ispričao je Marko i objasnio da Jutjub ima svoj algoritam koji prepoznaje karakteristike onog koji gleda kanal, kao i da li ta osoba kupuje na internetu.


- Algoritam sve prepozna i na osnovu toga vam daje manju ili veću zaradu, a zarade se za, na primer, milion pregleda kreću od 200 do 2.000 evra mesečno. To zavisi i od meseca u godini. Na primer, pregledi su više plaćeni krajem godine nego, na primer, u januaru ili februaru. Osim pregleda, ljudi zarađuju i preko sponzorstava, a zarade od toga mogu biti fiksne ili regulisane na drugi način, kako je već definisano u ugovoru - rekao je nedavno Marko.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika

Povezane vesti:


>