Style

Ljubav

Ritual za otpuštanje loših stvari! Ne propustite Ružičasti Mesec 16. aprila!

Aprilski pun mesec, ili Ružičasti Mesec, nazvan po blistavoružičastim cvetovima koji cvetaju u rano proleće — okupaće nebo jarkom mesečinom ove subote 16. aprila. Primenite ritual za otpuštanje loših stvari!

Ritual za otpuštanje loših stvari! Ne propustite Ružičasti Mesec 16. aprila! Svet Plus




Ružičasti Mesec će biti potpuno osvetljen samo na trenutak, u 16.55 časova po našem vremenu, ali će Mesec biti pun ukupno tri dana: od petka ujutru (15. aprila) do ponedeljka ujutru (18. aprila), piše NASA.

Drugim rečima, ovo će biti „vikend punog meseca“, poručio je u saopštenju Gordon Džonston, izvršni direktor programa u Direkciji za naučne misije u sedištu NASA u Vašingtonu.

Pun mesec se dešava otprilike jednom mesečno kada se Sunce, Zemlja i Mesec poređaju na zamišljenoj liniji od 180 stepeni. Mesečeva orbita je za oko pet stepeni drugačija od Zemljine, tako da je obično malo viša ili niža od Zemljine senke, što omogućava sunčevim zracima da osvetle njegovu bližu stranu, ili stranu okrenutu ka Zemlji.

Ponekad tokom punog meseca, deo ili cela Zemljina senka padne na Mesec, čineći ga pomračenjem Meseca. Sledeće pomračenje Meseca će se desiti između 15. i 16. maja, kada ćemo gledati „krvavi mesec“.

U maju obično beli mesec postaje crven jer deo sunčeve svetlosti kruži oko Zemlje, gde naša atmosfera filtrira kraće talasne dužine, kao što su plava i ljubičasta, ali propušta crvenu i narandžastu talasnu dužinu, što znači da mogu da stignu do Meseca i postanu bordo. Potpuno pomračenje Meseca u maju biće vidljivo iz delova Severne i Južne Amerike, Evrope, Afrike i Azije.

Aprilski ružičasti mesec, iako zapravo neće izgledati ružičasto, ime je dobio po biljci Phlox stolonifera, sa cvetovima ružičaste boje, koja cveta u rano proleće. Drugi nazivi za aprilski mesec su Mesec koji raste, Mesec jajeta i Mesec ribe, jer to je vreme kada ribe plivaju uzvodno da se mreste, prenosi Original.






Idealnio je vreme da se transformišemo, da promenimo svoju energiju tako da bude u skladu sa našom prirodom.Sklonite se od onoga što vam je nametnuto, onoga što niste vi - tada će se otvoriti dobri putevi u životu. 

Takođe, pun Ružičasti Mesec pomaže da se oslobodimo svega onoga što više ne funkcioniše. A pošto je ovo prvi prolećni pun mesec, a mesec je u kvadratu sa Plutonom, savršeno je vreme da se oslobodite zimske energije koju još uvek osećate i napravite mesta za ponovno rođenje.

U periodu oko 16. aprila važno je da se fokusirate na svoje veze. Ostanete svesni gde biste mogli da nosite ružičaste naočare u vezama, prijateljstvima, svom radnom mestu.

Odvojite malo vremena ovog vikenda da vam bude jasno gde se zavaravate i šta vaše srce zaista traži.

Pozitivan ritual za vreme punog Meseca jeste da počnete sa pisanjem dnevnika. Kada na papir prensete svoje misli i emocije, mnogo lake ćete ih razumeti. A kada ih razumete, tada ćete moći i da se rešite onoga što vas blokira, a pojačate ono što donosi sreću - piše Sensa






Večeras u pet minuta do 21 čas, možete spaliti papir na kome ste napisali recimo:

Otpuštam toksični odnos koji imam sa partnerom
Otpuštam loša osećanja koja imam prema...
Otpuštam ono što me guši



Nakon što ste spalili ovaj papir, pepeo spustite na zemlju jer vetar treba da ga razveje.

 

Vikend horoskop: Od 15. do 18. aprila 2022. godine!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>