Lepota

Ljubav

Namirnice za zdravu i mladu kožu! Zatezanje do perfekcije!

Stručnjaci tvrde da ishrana može da igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja kože, a ovo su namirnice za zdravu i mladu kožu! Zatezanje do perfekcije!

Namirnice za zdravu i mladu kožu! Zatezanje do perfekcije! Svet Plus






Paradajz, brokoli, paprike...
Značaj koji povrće ima ne treba posebno isticati s obzirom na to da je bogato hranljivim sastojcima i antioksidansima koji pomažu u sprečavanju najrazličitijih oboljenja. Ključnu ulogu u poizvodnji kolagena, koji je zadužen za sjajan i blistav ten, ima vitamin C, a on se nalazi u povrću u izobilju. Pre svega je reč o lisnatom povrću, paradjzu, brokoliju i paprikama.




 
Avokado
Na reklamama ćete često videti žene koje predstavljaju određeni kozmetički proizvod, a pritom drže avokado u ruci. Nije ni čudo s obzirom na to da ovo voće, koje, ruku na srce jeste skupo, sadrži monozasićene masti i antioksidante. Oni pomažu u održavanju zdrave membrane kože i sprečavaju njeno starenje.








Masna riba
Zašto ne biste posetili neki riblji restoran ili kod kuće pripremili ribu na svoj način? Ona je mediteranski specijalitet koji nesumnjivo ima svoj pozitivan efekat na zdravlje i za one koji žele da skinu kilograme. Međutim, konzumiranje ove namirnice takođe će poboljšati kvalitet vaše kože. Masne ribe, u koje se ubrajaju losos i tuna, bogate su omega 3 masnim kiselinama povezanim s davanjem čvrstene koži. Mnoge ribe sadrže proteine koji su zaduženi za proizvodnju kolagena i elastina, što poboljšava zdravlje kože.


Ekstra devičansko maslinovo ulje
Maslinovo ulje je neizostavni sastojak mnogih jela u domaćinstvima, a naročito ga vole poznati svetski kuvari koji ga rado dodaju svim jelima. Ono je jedno od najzdravijih ulja koje će vašu kožu učiniti mlađom zbog koncentracije monozasićenih masti. One utiču na elastičnost i čvrstoću kože. Ukoliko ste u mogućnosti, uvrstite ga u ishranu umesto klasičnog suncokretovog ulja ili ga makar u određenoj količini koristite u salatama ili kao dodatak jelima.
 

Ova nijansa boje za kosu daće vam mladalački izgled!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Srećna Republika

Povezane vesti:


>