Ostalo

Smeno

Tete a tete 2: Izložba Petra Zorkića!

„Tete-a-tete 2“ je naziv druge samostalne izložbe Petra Zorkića i u ovoj postavci, autor objedinjuje motive svedenih ženskih figura (aktova) i muzičara na bini, a osnovne elemente izražavanja predstavljaju osenčeni crteži. 

Tete a tete 2: Izložba Petra Zorkića! Foto; Dalibor StankovićSpecifična tehnika kojom umetnik radi je crtanje prstom u telefonu u sistemskoj aplikaciji „notes“ (tzv. kažiprst na telefonu). 

Radovi izloženi na 300g papiru, nastali su u periodu 2021/22 godine i ujedno predstavljaju vizuelnu pripremu Petrovog drugog muzičkog albuma po kome je ova izložba i dobila ime. Na albumu će biti predstavljene i kolaboracije sa muzičarima fank, soul, pop i džez provenijencije, iz regiona i sveta. Izložba radova Petra Zorkića biće otvorena 11. aprila u 18.30h u galeriji „Singidunum“ (Kneza Mihaila 40, Beograd) i trajaće do 19. aprila 2022. godine.


Petar Zorkić je rođen u Bangkoku (Tajland) 1986. godine. Završio je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a autorskom muzikom se bavi od srednjoškolskih dana. Na festivalima i koncertima u zemlji i inostranstvu nastupa kao kantautor i lider svog muzičkog projekta „PetarZ“ i kao član drugih muzičkih sastava. Objavio je debitantski album „Riddlephore“ za izdavačku kuću Mascom records 2019. godine. 

Kao kompozitor, aranžer, tekstopisac i instrumentalista radio je muziku za festival Exit, Beoviziju i učestvovao na mnogobrojnim muzičkim izdanjima sa eminentnim muzičarima iz zemlje i regiona. Potpisuje se kao muzički saradnik na predstavama u pozorištima „Duško Radović“ i „Boško Buha“.

Prvi put je svoje crteže predstavio beogradskoj publici na samostalnoj izložbi u UK Parobrod 2021. godine gde je izložio više od 90 radova.
Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>