Region

Svet

Region

Počinje prodaja karata za FEST

Međunarodni filmski festival FEST biće održan od 25. februara do 6. marta pod sloganom "U kom si filmu?". Prodaja karata počinje u utorak .

Počinje prodaja karata za FEST



Karte su u prodaji na Bilet servisu, kao i blagajnama dvorana u kojima se filmovi prikazuju - Centar "Sava", Dvorana kulturnog centra i Muzej kinoteke.

Kompleti karata mogu se kupiti sa popustom do 7. februara. Pojedinačne ulaznice koštaju od 150 do 300 dinara, dok je cena karte za svečano otvaranje 500 dinara.

FEST će ove godine imati šest programskih celina u okviru kojih će biti prikazani filmovi nagrađeni na najvećim svetskim filmskim festivalima u Kanu, Berlinu, Veneciji i Torontu, ali i film koji je sniman u Beogradu...

Premijera koju svi očekujemo je rediteljski debi Ralfa Fajnsa "Koriolan", koji će biti prikazan u glavnom programu.

"Koriolan" je moderna verzija Šekspirove drame o "faličnom" rimskom ratnom junaku - ratnoj mašini koju svi mrze i od koga zaziru svi Rimljani. Njegovi ekstremni stavovi izazivaju masovnu pobunu i zato biva prognan iz Rima. Odriče ga se čak i majka. Koriolan odlazi i nudi svoje usluge neprijatelju Tulu Aufidiju (Džerardu Batleru) i njih dvojica zajedno kreću da unište grad...

U glavnom programu FEST-a biće prikazani i filmovi "Negde" Sofije Kopole, "Kraljev govor" koji je osvojio Zlatni globus i zaradio 14 BAFTA nominacija, ostvarenje Toma Hupera o govornoj mani Džordža VI, "Žena za ukras", "O bogovima i ljudima", "Prelepo" sa Havijerom Bardemom, "Overena kopija", "Poslednji cirkus", "Još jedna godina", "Tri", "Irska ruta", "Upoznaćeš visokog, crnog muškarca", "127 sati", "Amerikanac" sa Džordžom Klunijem", "Čovek zvani hrabrost", "Agenti", "Crni labud", "Drugi život" i "Put u nepoznato".

Na 39. festivalu će biti prikazano oko sedamdeset ostvarenja istaknutih svetskih reditelja, novi filmovi "budućih zvezda" i tri premijere domaćih autora. Projekcije će biti održane u Centru "Sava", Kulturnom centru Beograda i Muzeju kinoteke, ali i u renoviranoj dvorani Doma omladine.

Ulaznice će biti u prodaji od 1. februara na blagajnama dvorana festivala. Prve nedelje važi popust od deset odsto na komplet karata.

izvor: Mondo

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

fest

Povezane vesti:


>