Ostalo

Sme�no

Tajna savršene podloge za picu je u jednom sastojku! (RECEPT)

Tajna savršene podloge za picu je u jednom sastojku! Evo kako da napravite najbolje testo za picu.

Tajna savršene podloge za picu je u jednom sastojku! (RECEPT) Svet Plus




Retko ko može da odoli italijanskom specijalitetu koje je osvojilo ceo svet - pici. Iako je veoma važno koje namirnice i u kojoj meri stavljate na picu, jedna stvar je ipak važnija, a to je testo. 

Svi znamo da je testo zapravo najbolji i najvažniji deo pice, a da bi ono bilo vazdušasto, morate ga praviti sa jednim sastojkom koji svi uvek imamo u fružideru. 

Reč je o jogurtu. Pomoću ove namirnice vaše testo za picu će biti savršeno. Zato smo za vas pripremili recept za testo sa jogurtom, a rezultat će vas oduševiti.

Najbolje bi bilo da ukoliko imate vremena, zamesite testo i ostavite ga da odstoji u frižideru celu noć.



Potrebno:

250 ml jogurta
600 g brašna
1 kesica suvog kvasca
100 ml ulja
50 ml vode
1 kašičica soli
prstohvat šećera









Priprema:

U manju šerpu ili džezvu sipajte jogurt, pa ga zagrejte tako da bude mlak. Sklonite posudu sa ringle, pa jogurt sipajte u posudu zajedno sa kvascem, šećerom, vodom i jednom kašikom brašna. Sve pomešajte i ostavite da se kvasac aktivira 15 minuta. 

Prekrijte posudu krpom ili aluminijumskom folijom. Kada kvasac naraste, dodajte ulje i so, pomešajte, a onda malo po malo dodajte brašno. Umesite testo, da bude takvo da se odvaja od zidova posude. Oblikujte testo u pogaču i ostavite pola sata da odstoji u posudi, prekriveno krpom. Nakon toga testo se spremno možete ga razvući oglagijom i poređati sastojke za picu. 




Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/stvarukusa.mondo.rs

Povezane vesti:


>