Zdravlje

Ljubav

Mesna dijeta: Nutricionisti kažu da može da deluje i brže od keto dijete!

Nutricionisti kažu da mesna dijeta može da deluje i brže od keto dijete! Ona može biti dobra za one koji muče muku sa sve sporijim metabolizom a sve većim apetitom.

Mesna dijeta: Nutricionisti kažu da može da deluje i brže od keto dijete! Svet Plus




Mesna dijeta je, po mišljenju nutricionista, ponekad bolje rešenje od drugih režima ishrane za osobe koje imaju problema sa sve većim apetitom a sve sporijim metabolizmom. Upravo to su muke mnogih koji su prevalili 50. godinu života.

Međutim, i svi drugi koji vole meso biće oduševljeni predlogom da malo „zaobiđu“ povrće i napune tanjire namirnicama životinjskog porekla. Ova dijeta delimično deluje kao keto dijeta – pošto se ne unose ugljeni hidrati, telo počinje da razlaže masti i koristi ih kao pogonsku energiju. Takvo stanje se naziva ketoza. U keto dijeti se jedu meso, jaja i sirevi, ali i manje količine povrća.





Za mesnu dijetu, nutricionisti kažu da može da deluje i brže od keto dijete. Od namirnica biljnog porekla, u ishranu su uključena biljna ulja, dozvoljene su masline, tikvice i bundeve, a od voća samo bobičasto voće. Insistira se na mesu, naročito živinskom ali i masnijoj, „prošaranoj“ govedini, ribi, a posebno lososu, kao i jajima i mlečnim proizvodima.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/krstarica

Povezane vesti:


>