Region

Svet

Dino Merlin: Krive karte i Kako da ti kažem! (VIDEO)

Dino Merlin prvim projektom u ovoj godini odlučio odužiti publici na godinama vernosti – duplo tj. dvostruko. "Krive karte" i "Kako da ti kažem"!

Dino Merlin: Krive karte i Kako da ti kažem! (VIDEO) Screenshoot/Instagram
Prava muzička zvezda uvek izazove euforiju kod svojih fanova objavom novog materijala. A ako se radi još i o vrhunskom muzičkom umetniku, onda publika dobije duplo zadovoljstvo. Upravo zato se sarajevski muzički čarobnjak Dino Merlin prvim projektom u ovoj godini odlučio odužiti publici na godinama vernosti – duplo tj. dvostruko.

Objavio je novu pesmu i prateći umetnički video spot za istu. Doslovno – duplo! Novi singl s istim tekstom dobio je dve verzije; jednu potpuno umetničku omotanu u ruho balade nazvanu „Krive karte“, a drugu življu, plesniju, energičniju naziva „Kako da ti kažem“. Jer, kao što kaže i sam kantautor Dino Merlin, neko ljubav i emocije proživljava sasvim romantično, a neko izgara od energije i strasti.

U tekstu nove pesme regionalna zvezda potpuno se prepustila emocijama i narodski rečeno, Dino je ogolio dušu. Navikli smo već na njegove iskrene, ljubavne tekstove, no prvi se put sada pozabavio ulogom muškaraca koji puno teže od žena mogu izgovoriti reč oprosti i izviniti se za svoje pogreške kako bi opravdali što su u nekom trenutku povredili voljenu osobu. A to ne znači da su manje muškarci ako su emotivni i ljubavno 'slomljeni'.


“Jednom sam pogrešio prema osobi do koje mi je jako stalo pa su ovi stihovi moje autobiografsko iskupljenje. Pokušavam objasniti onom drugom koliko mi znači i koliki put treba čovek, muškarac proći da bi se tako jednostavne reči poput „oprosti“ izgovorile. Zato sam i napisao dve verzije pesme koje putuju različitim putevima do iste destinacije, istaknuo je popularni muzičar uoči premijere” izjavio je Dino Merlin ovim povodom.Ovo mu je četvrti singl s novog nadolazećeg 12. studijskog albuma. Nakon regionalnog megahita „Mi“ kojim je najavio album, preko eksplozivnog dueta „Dođi“ sa Senidah te poslednje epske balade „Jedan dan, jedna noć“, Dino Merlin zaokružuje svoj muzički pečat koji će nesumnjivo svoju potvrdu (opet) dobiti na predstojećoj svetskoj turneji.


A dotad će, po običaju, obarati rekorde na streaming servisima svojom originalnom umetničkom porukom zbog koje je već okićen mnogim priznanjima. No, kako on sam kaže, zanos emocija i poseban, intimni odnos s publikom njegova su najveća nagrada. 

 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Blic


>