Zdravlje

Ljubav

Hrana koja mršavi umesto vas! Isprobajte!

Hrana koja mršavi umesto vas! Isprobajte jer ovih pet namirnica su u stanju da očiste nagomilane naslage u telu i u saradnji sa vežbanjem podstaknu metabolizam na ubrzani rad i sagorevanje kalorija.

Hrana koja mršavi umesto vas! Isprobajte! Svet Plus
Veliki broj namirnica je prijatelj zdravog izgleda, ali nažalost retko kada smo spremni da se odreknemo ustaljenih navika i svoju kupovnu korpu napunimo isključivo takvima.

Ovih pet namirnica su u stanju da očiste nagomilane naslage u telu i u saradnji sa vežbanjem podstaknu metabolizam na ubrzani rad i sagorevanje kalorija.1. Cimet


Aromatičan začin pomaže da se glukoza daleko brže kreće u ćelijama te da se brže sagorevaju kalorije i da se insulin smanji. Za takav efekt poželjno je konzumirati četvrtinu kašike dnevno i pritom je važno da cimet za takvu primenu nabavite u specijalizovanim prodavnicama zdrave prehrane. Cimet možete dodati u tople napitke ili zdrave smutije.


2. Grejpfrut

Gorkast i kiseli plod iz porodice citrusa obiluje vlaknima koji su zaslužni za produženi osećaj sitosti. Osim toga, sadrži sastojke koji smanjuju nivo insulina pri čemu organizam hranu u većem postotku koristi za energiju, a količina spremanja u masno tkivo se smanjuje.


3. Celer

Osim vitamina C u velikim količinama celer gotovo sadrži sve vitamine grupe B, vitamine A, K i E. Upravo takav sastav minerala i vitamina, te relativno mala energetska vrednost, svrstavaju celer u namirnice koje su idealne tokom mršavljenja. Korenasti plod reguliše probavu, a poznati ukus "hrskave vode" otkriva i sastav tečnosti koja na telo ima detoksirajući učinak. Sveži celer najbolje je naribati po salati, a listove istrgati i dodati u sveže ceđene sokove.


4. Brazilski orah

Ova vrsta oraha podstiče metabolizam na ubrzani rad, na način da tiroidne hormone vraća u aktivnu, pravu formu, osim toga ova ukusna grickalica na sebe veže toksine koji se inače spajaju s masnim ćelijama i oblikuje celulit. Preporučuje se da sameljete oraščiće i dodate ih u doručak sa žitaricama ili pospete po salati.


5.Čia semenke

Sve popularnija supernamirnica obiluje omega-3 masnim kiselinama, vlaknima i proteinom, smanjuje apetit, ubrzava rad metabolizma te aktivira rad enzima bitnih za sagorevanje masti. Pre konzumiranja, važno je staviti semenke u vodu na oko 15-ak minuta dok se ne povećaju, jer na ovaj način u želucu pospešuju oslobađanje hormona oglašivača sitosti.
Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/novosti

Povezane vesti:


>