Svet

Region

Nakon tragedije nastavlja se turneja IL DIVO najveći hitovi!

Nakon tragedije nastavlja se turneja "IL DIVO najveći hitovi" posvećena preminulom članu Karlosu Marinu. Koncert u Beogradu zakazan za 14. oktobar 2022. Karte u prodaji od podneva.

Nakon tragedije nastavlja se turneja IL DIVO najveći hitovi! Promo




Internacionalna muzička svetska atrakcija, ansambl „IL DIVO“, održaće u toku 2022. godine, svoje nezaboravne koncerte u 60 izabranih gradova širom sveta, među kojima je  naravno i Beograd.Naziv turneje je „IL DIVO – NAJVEĆI HITOVI!“ Biće to spektakularni “omage“ svih najatraktivnijih muzičkih arija popularnog „operskog roka“, jedinstvenog muzičkog izraza, koji ovaj harizmatični ansambl neguje.

Sve najbolje i najatraktivnije numere iz njihovih „prvih“ 20 godina, koliko postoje, biće na koncertu 14.okrobra , koji naša muzička javnost i fanovi „IL DIVA“ čekaju sa nestrpljenjem.

Karte su u prodaji od danas u podne na blagajnama Štark arene i online preko aplikacije EFinity i sajta.  Prvih 500 karata biće u znak praznika žena na popustu od deset posto. 


Ovaj koncert u Beogradu, ali i cela turneja, će slaviti život i biće počast za prerano preminulog člana ansambla Karlosa Marina. Marin je svoj poslednji koncert sa bendom Il Divo održao 6. decembra u okviru novogodišnje turneje koja je bila zakazana u Velikoj Britaniji, a kako su objavili britanski mediji već sutradan je testiran pozitivan na koronavirus i potom 8. decembra hospitalizovan u Mančesteru. Nekoliko dana kasnije, Marin je uveden u medicinski indukovanu komu i prebačen u Kraljevsku bolnicu u Mančesteru, gde je preminuo 19. decembra. Gubitak kolege i prijatelja duboko je pogodio članove benda koji su ipak odlučili da tokom 2022. godine održe turneju u Karlosovu čast .






Članovi Dejvid Miler, Sebastijen Izambard i Urs Buler objavili su zajedničko saopštenje o nastavku turneje:


- Karlos je bio velika ličnost, retka kombinacija neverovatne lepote, glasa koji je bio Božji dar i izvanrednog talenta. Njegova strast, razigranost i smisao za humor činili su od njega magičnu ličnost, a njegov smeh je svima podizao raspoloženje. Voleli su ga milioni obožavalaca iz celog sveta i srećni smo i počastvovani što smo mogli da izvodimo s njim tako mnogo godina. Duboko će nam nedostajati njegova živost, prijateljstvo i briljantan glas. U njegovu čast osnovaćemo "Karlos Marin" fondaciju i odavaćemo počast njegovom pevanju na budućim nastupima. Neka ga svi pamte po predivnoj duši, neverovatnom talentu i neka zauvek počiva u miru - napisali su članovi Il Divo.

"Il Divo" je multinacionalna muzička grupa koju je 2003. godine sastavio poznati britanski muzički i televizijski producent Sajmon Kauel.  

Iako početak nije obećavao, postali su prvi bend koji je posle 25 godina ponovio uspeh grupe Led Zeppelin kada je objavio album bez ijednog najavnog singla koji se našao na prvom mestu top lista.

Ušli su i u Ginisovu knjigu rekorda 2006. godine za najprodavani album jedne internacionalne grupe.

Kako se na zvaničnom sajtu navodi, grupa je prodala preko 26 miliona albuma širom sveta, našla se na prvim pozicijama 50 puta, primila preko 160 zlatnih i platinastih priznanja za najprodavanije albume u preko 33 zemalja i za sobom upisala četiri rekordne svetske turneje.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>