Zdravlje

Ljubav

Potočarka leči od slabe kose do srca! Najzdravija biljka!

Potočarka leči od slabe kose do srca, a dokazano je najzdravija biljka na svetu. Ova biljka sadrži više gvožđa od spanaća i više vitamina C nego neki agrumi.

Potočarka leči od slabe kose do srca! Najzdravija biljka! Screenshoot/Youtube




Zaustavlja i smanjuje oksidativni stres, pročišćava krv, podstiče apetit, čisti organizam od toksina – samo su neke od blagodeti ove moćne biljke.

Potočarka je vrlo često zaboravljena biljka za koju stručnjaci smatraju da je najzdravija na svetu. Ovo je povrće koje sadrži mnogo esencijalnih vitamina i minerala kao što je gvožđe. Ako je verovati istraživanjima, ova biljka sadrži više gvožđa od spanaća i više vitamina C nego neki agrumi.

Pored ovih hranljivih materija, potočarka ima brojne zdravstvene prednosti. Naime, prema nedavnom istraživanju, potočarka je pokazala da zaustavlja i smanjuje oksidativni stres, kao i da pročišćava krv, podstiče apetit i čisti organizam od toksina.






Mnogi ljudi piju sok od potočarke vrlo često, a preporučuje se da se pije razblažen vodom u omjeru 1:5.

Preporučena doza je jedna čaša svakih nekoliko dana, ne više od toga, jer može doći do neželjenih efekata. Sok od potočare se može primeniti lokalno (spolja) u lečenju bilo koje vrste kože i kose.

Sok napravite tako što ćete u blender sipati oko pola čaše od 0,2 l vode i iseckati pomenutu biljku u količini od oko 100 g, a zatim sve sjediniti.

Zatim dobijenu masu procedite kroz gazu. Tako se dobija sok dobijen od ove biljke. Samo utrljajte sok na zahvaćena područja ili koristite sok u obliku obloga i konačno ćete rešiti problem gubitka kose i mnoge probleme sa kožom.






Polomljene listove ove biljke sa nekoliko kapi medicinskog alkohola možete koristiti i za oblog od potočarke, a zatim smesu naneti na obolela mesta i umotati zavojem.

Ostavite oblogu da deluje nekoliko sati, a zatim uklonite i isperite mesto hladnom vodom. Takođe, sok potočarke može da zaustavi rast tumora i metastaza, a neki stručnjaci tvrde da ima moć da spreči brojne kardiovaskularne probleme i zaustavi širenje raka dojke.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink.rs

Povezane vesti:


>