Zdravlje

Ljubav

Hrana može da vam produži život! U pitanju je sedam namirnica!

Genetika je na prvom mestu ali i hrana može da vam produži život! U pitanju je sedam namirnica, pa pogledajte...

Hrana može da vam produži život! U pitanju je sedam namirnica! Svet Plus
Pravim odabirom namirnicama može se usporiti tok virusne bolesti i sprečiti teški oblik.

Konzumiranje zdravih namirnica ključno je za očuvanje zdravlja celog organizma, od prevencije i lečenja korona virusa do produženog životnog veka ističe poznati ruski lekar i televizijski voditelj, Aleksandar Mjasnikov koji je nabrojao je proizvode koji produžavaju život. Naime, pravim odabirom namirnicama može se usporiti tok virusne bolesti i sprečiti teški oblik.

„Mnogo puta smo to pominjali, nabrajali smo namirnice, razgovarali smo o pola kilograma povrća i voća“, objašnjava Aleksandar Mjasnikov pozivajući se na podatke naučnih istraživanja koji ukazuju na sedam osnovnih proizvoda za održavanje uravnotežene ishrane.

„U isto vreme, glavni faktor dugovečnosti je genetsko nasleđe“, dodaje specijalista…

Među ove namirnice, pre svega ubraja povrće, voće, morske plodove, orašaste plodove i naročito bademe, tamna čokolada i beli luk. Kako je objasnio, dokazano je da ti proizvodi pomažu da duže živimo. U isto vreme, glavni faktor dugovečnosti je genetsko nasleđe, dodaje specijalista.Osim toga, u vreme korona virusa, doktor Aleksandar Mjasnikov ističe da je cink veoma koristan u borbi protiv korona virusa. Cink se u velikim količinama nalazi u piletini, ali se teški tok virusa korona virusa može se sprečiti konzumiranjem hrane bogate vitaminom D, koga ima mnogo u haringi.

Slavni ruski doktor Aleksandar Mjasnikov je rekao da se tokom akutne faze bolesti treba osloniti na ugljene hidrate. To je zbog činjenice da tokom bolesti osoba troši više energije nego što dobija. Za brz oporavak, pacijentu je potrebna snaga za borbu protiv virusa.Sedam namirnica za dug život

1. Povrće

Među povrćem izdvajaju se karfiol i brokoli. Ako se često konzumiraju, aktivira se prirodni sistem za detoksikaciju. Povrće smanjuje mogućnost nastanka malignih tumora.

2. Voće

Da biste imali dug i zdrav život i sprečili kardiovaskularne bolesti i rak, potrebno je svakodnevno pojesti dve porcije voća i tri povrća, objašnjava grupa američkih dijetetičara, a navodi ruski doktor. Rezultati istraživanja koje je sproveo ovaj tim otkrili su da je dnevna potrošnja pet porcija voća i povrća povezana sa manjim rizikom od umiranja.

3. Morski plodovi

Nezasićene masne kiseline u morskim plodovima pomažu u sprečavanju demencije, kaže Mjasnikov.

4. Riba

Riblje meso i ulje sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka, a njene bogate omega 3 masne kiseline imaju vrlo dobra antioksidativna svojstva.

5. Orašasti plodovi

Orašasti plodovi bogati su omega 3 kiselinama i vitaminom E. Pored toga, imaju antioksidativna svojstva, magnezijum i vlakna. Ruski lekari Elena Mališeva i Andrej Prodeus tvrde da ova superhrana pomaže u produžavanju života zbog visokog sadržaja biljnih proteina. Oba stručnjaka pozivaju se na rezultate studije sprovedene 2020. godine, u kojoj se zaključuje da zamena životinjskih proteina biljnim proteinima smanjuje smrtnost bilo kog uzroka.Naročito bademi sadrže mnogo hranljivih sastojaka i mikroelemenata. Jedan od njih je cink. Pored toga, njihova potrošnja takođe ispunjava potrebe za selenom i hromom, sve dok su u malim količinama uključeni u ishranu, objašnjava Mjasnikov.

6. Tamna čokolada

Tamna čokolada sadrži flavonoide. Ova hemijska jedinjenja su poznata po svojim zdravstvenim prednostima: poboljšavaju cirkulaciju i mentalnu budnost kod starijih ljudi. Istraživači iz SAD otkrili su da čak mogu da pojačaju imuni sistem pojedinca kako bi pomogli u borbi protiv virusa korona.


7. Beli luk

Beli luk blagotvorno deluje na krvne sudove i znatno smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Uprkos velikom broju vrlo zdravih svojstava, prekomerna konzumacija ove namirnice i način na koji se priprema može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Krstarica.com

Povezane vesti:


>