Lepota

Ljubav

Ekstermno oštećena kosa! Postoji rešenje! Odlični saveti!

Ekstermno oštećena kosa! Postoji rešenje! Odlični saveti jer samo ovako ćete kosu oporaviti od korena do vrhova.

Ekstermno oštećena kosa! Postoji rešenje! Odlični saveti! Screenshoot/Instagram




Svaka od nas je, bar u jednom momentu života, muku mučila sa oštećenom kosom. Evo šta  kažu frizeri kako najlakše oporaviti beživotu kosu:


Pažljivo čitajte, ovi saveti su zlata vredni:


1. Piling jednom nedeljno

Dok brinemo o kosi, fokusiramo se na same vlasi, dok teme potpuno zaboravljamo. To je velika greška kažu frizeri, jer samo ako je teme glave negovano, možemo da očeujemo da će i kosa izgledati zdravo i sjajno.

Piling temena glave je jako važan jer uklanja mrtve ćelije i pomaže da koža diše. Samim tim i kosa izgleda lepše, bujnije i zdravije.

Osim mrtvih ćelija, pilingom se uklanjaju i ostaci proizvoda koje često koristimo. Odmah nakon prve primene vide se značajne promene. Piling možete kupiti u bilo kojoj parfmeriji ili napraviti sami.

Sve što trebate da uradite je da u šampon kojim inače perete kosu dodate kašiku šećera.

Sa ovim postupkom ne treba preterivati kako se kože glave ne bi isušila. Najbolje bi bilo piling ponoviti nakon svakog 4 pranja.








2. Keratin

Birajte šampone, regenertore i maske koje sadrže keratin. Oni će pomoći da se obnovi prirodni keratin koji gubimo usled izlaganaja kose toploti i hemijskim tretmanima.



3. Uljima negujte kosu

Umesto kupovnih kapi za kosu, birajte ricinusovo ili kokosovo ulje. Ova dva ulja daju fenomenalne rezultate, a možete ih koristiti nakon sušenja kose, da ukrotite vlasi ili ih možete naneti na celu dužinu i sa tom "maskom" prespavati.

Ricinus pomaže da kosa brže raste i bude jača, dok kokosovo ulje dubinski hidrira i obnavlja vlasi.




4. Ređe se farbajte

Znamo da se farbe brzo ispiraju i da, ukoliko želimo punu poju mormo da se farbmo, ponekad i 2 put mesečno. Ne moramo ni da vam govorimo koliko to oštećuje i slabi kosu. Umesto farbe razmislite o upotrebi kolor šampona ili domaćih farbi.





Evo kako ih možete napraviti:

1. Farbanje kafom za tamniju kosu

Ovo je odlično rešenje za žene sa tamnijom kosom. Najbolje bi bilo da koristite jaku espresso kafu.

Skuvajte ovo 200 ml ove kafe, pa kad se ohladi, dobro je utrljajte u kosu. Sačekajte pola sata, a nakon toga isperite. Ovaj tretman je neophodno ponavljati 2 puta nedeljno.


2. Čaj od kamilice za svetliju kosu

Ovo bi trebao da bude izbor dama sa svetlijom kosom.

Nakon pranja kose, nanesite prohlađeni čaj od kamilice. Slobodno ovo primenjuje nakon svakog pranja, a osim što će vam kosa biti svilenkasta i negovanija, takođe će se posepeno smanjivati i broj sedih dlaka.


Kokosovo ulje i kari umanjuju sede na duži period

Možete isprobati i masku koja će pomoći da se rešite sedih vlasi trajnije, a potrebna su vam samo 2 sastojka.

Ova kombinacija ima moć da podstiče produkciju melanina, koji je posebno važan u prikrivanju i sprečavanju nastanka novih sedih.

Kokosovo ulje zagrevate zajedno sa što više listova karija, sve dok se ulje ne istopi, a listovi ne puste svoju boju. Potom odstranite listove i ostavite kokosovo ulje da se ohladi.

Kada se ohladi, prirodan farba, je spremna za potrebu. Nanesite u izdašnoj količini na kosu i ostavite da deluje sat vremena, pa operite kosu na uobičajen način.

Ovaj tretman slobodno možete primenjivati prilikom svakog pranja kose, i sigurno ćete primetiti da se broj sedih dlaka smanjio.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>