Lepota

Ljubav

Drage dame ne unosite ovo ako se ježite pri pomisli na celulit!

Drage dame ne unosite ovo ako se ježite pri samoj pomisli na celulit jer je to isto kao da ste pojele šest kockica šećera...

Drage dame ne unosite ovo ako se ježite pri pomisli na celulit! Svet Plus
Čuveni doktor Filgud napokon je odgonetnuo od čega to nastaje celulit.Ovaj problem muči mnoge žene, a evo šta je on po tom pitanju rekao.

- U 100 ml ovog soka ima čak 12 grama šećera! Izbegavajte gazirane sokove, jer vam oni prave celulit, drage žene...To vam je isto kao da ste pojeli šest kockica šećera - objašnjava Saša Plećević poznatiji kao doktor Filgud.


Takođe, osvrnuo se i na doručak.

Iako svi godinama slušamo da je doručak najvažniji obrok, mnogi se ne pridržavaju pravila da prvi obrok pojedu sat vremena po ustajanju.


Većina ljudi dan započinje kafom, eventualno hladno ceđenim sokom od voća i/ili povrća ili smutijem, a doručak biva zaboravljen.

Takođe, u eri popularnosti autofagije, sve je više onih koji se opredeljuju da jedu unutar osam sati, s tim da im prvi sat počinje negde oko podneva.


Kako takav ritam ishrane utiče na naš organizam?


Doktor FeelGood objašnjava da preskakanje doručka nije dobra ideja.

- Kad preskočimo doručak, šećer u krvi padne i organizam ulazi u stanje hipoglikemije - kaže dr Plećević.

- Do ručka, telo je izgladnelo, pa pojedemo mnogo više nego što bismo inače pojeli. Umesto jedne porcije najčešće pojedemo dve, ali i dalje osećamo glad. Posle ručka pojedemo i voće i slatkiše ne bismo li utolili glad, a krajnji rezultat toga je gojenje.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/espreso

Povezane vesti:


>