Lepota

Ljubav

Podmlađivanje! Frizure koje preporučuju frizeri!

Frizure koje preporučuju frizeri! Lepo negovana kosa, bez oštećenih krajeva i dobro ošišana, je prvi korak u podmlađivanju. 

Podmlađivanje! Frizure koje preporučuju frizeri! Screenshoot/Instagram




Činjenica je da se, kako kod žena, tako i kod muškaraca, prvo primeti frizura. Ona nam može dodati koji kilogram i koju godinu, i sa njom možemo izgledati neprivlačno, dosadno i aljkavo.

Prljava i masna kosa, sa oštećenim i izraslim krajevima, govori mnogo o samoj ličnosti i može da navede na pogrešno mišljenje.

 
Savremena kultura nalaže da se brine o sopstvenom izgledu i vrlo je važno da se prilikom prvog susretu oda utisak urednosti.

A onda može i da se pređe na drugi korak a to je podmlađivanje. Umesto odlaska na kozmetičke ili hirurške tretmane, biće dovoljan odlazak kod frizera.

 
Britanska frizerka Karin Džonson podelila je nekoliko saveta koji će pomoći svakoj ženi da osveži i unese promene u svoj izgled.


Podmlađivanje

Karin Džonson preporučuje nežnije tonove, ali da se izbegava jednolična boja.

-Ključna stvar je da sede ne prekrivate samo jednom nijansom od korena do vrhova. Jednolična boja postaje pregruba. Zato je bolje uraditi pramenove ili balejaž u nekoliko tonova.






Bakarni sjaj

Britanska frizerka to nikako ne preporučuje.

-Ponekad kosa, bez obzira na boju kojom je bojimo, zadržava svoj crveni pigment, a to posebno loše izgleda kod farbanih plavuša.


Ona dodaje da žene često ne znaju koja im nijansa dobro stoji:

-Mala promena u nijansi boje može iste sekunde da „skine“ nekoliko godina. Da bi boja ostala u paleti hladnih, a ne „sprženih“ boja, bilo bi dobro da se upotrebi šampon za te tonove, savetuje frizerka.


Seda kosa

Mnoge žene smatraju da im seda kosa dodaje 10 godina, ali čuvena britanska frizerka se ne slaže. Po njenom mišljenju, negovana seda kosa može biti zanimljiva i privlačna, ali je važno je koristiti specijalne preparate i prelive, srebrne sa sjajem koji će kosu naglasiti



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin.novosti.rs

Povezane vesti:


>