Svet

Region

Roni Romero i Intelligent Music Project, predstavljaće Bugarsku na Evroviziji!

Ozbiljna rock ekipa, Roni Romero i Intelligent Music Project, predstavljaće Bugarsku na Evroviziji 2022. Romero je u karijeri pevao u mnoštvu sjajnih bendova, kao što su Lords of Black, Walter Giardino's Temple, The Ferrymen, Vandenberg, Sunstorm... a jedno vreme bio je i frontmen legendarne grupe Rainbow uz Ričija Blekmora.

Roni Romero i Intelligent Music Project, predstavljaće Bugarsku na Evroviziji! Foto: Orlin Nikolov




Dok prošlogodišnji pobednici Evrosonga, Måneskin, osvajaju svet, pa su nedavno delili scenu i sa legendarnim Rolling Stonesima u Las Vegasu, Bugarska se pobrinula da i ovogodišnje takmičenje Pesma Evrovizije bude u znaku rocknrolla.

Na predstojećoj Evroviziji, koja će biti održana u maju u Italiji, Bugarsku će predstavljati rock grupa Intelligent Music Project, predvođena pevačem Ronijem Romerom, značajnim imenom u svetu rocka i heavy-metala.


Da podsetimo, Romero je u karijeri pevao u mnoštvu sjajnih bendova, kao što su Lords of Black, Walter Giardino's Temple, The Ferrymen, Vandenberg, Sunstorm... a jedno vreme bio je i frontmen legendarne grupe Rainbow uz Ričija Blekmora.




Intelligent Music Project takmičiće se klasičnom heavy-rock numerom "Intention" za koju je već snimljen i atraktivan spot, a ovaj izbor garantuje opasno dobru svirku na sceni u Torinu, ali i velike ambicije Bugarske na prestižnom takmičenju.

Tvorac Intelligent Music Projecta, koji u različitim sastavima funkcioniše od 2010. godine, je poznati bugarski biznismen i dobrotvor Milen Vrabevski, a pored Romera, sadašnju postavu benda čine i Biser Ivanov, Slavin Slavčev (pobednik X-Factor Bugarska), Ivo Stefanov, Dimiter Sirakov i Stojan Jankulov.

Čini se, inače, da će ovogodišnja Evrovizija biti pravo rokersko takmičenje, jer se uveliko priča da će izvođače sličnog  muzičkog stila poslati Finska, Nemačka, Moldavija... Takmičenje se ove godine odvija u Torinu, polufinala su zakazana za 10. i 12. maj, dok je veliko finale 14. maja u Pala Alpitour areni.



Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>