Region

Svet

Region

Serija - Područje bez signala na RTS-u! (VIDEO)

Serija "Područje bez signala", rađena po istoimenom romanu Roberta Perišića, trebalo bi da počne da se emituje na RTS-u ovog proleća.

Serija - Područje bez signala na RTS-u! (VIDEO) Screenshoot/Instagram
Serija je nastala na temelju istoimenog romana Roberta Perišića, a scenario potpisuju Hana Jušić, Milan F. Živković i Jelena Paljan. Snimana je u oktobru i novembru 2020. u Hrvatskoj, i ove godine u Finskoj i u Tunisu. 

„Područje bez signala je posveta radu koji je sve manje cenjen, radničkoj klasi koja nestaje, a najviše 'malom' čoveku koji se rve s vlastitim dilemama i emocijama. I izuzetno nam je drago da se serija u koju smo utkali puno truda i emocija ovako sjajno otvara svetu“, kaže Dalibor Matanić, reditelj serije.

Serija govori o dvojici Zagrepčana koji dolaze u zaboravljeni gradić s ciljem da ožive odavno propalu fabriku, kako bi za misterioznog naručitelja proizveli turbinu kakva se  odavno ne proizvodi.

U šest epizoda serija prati Olega (Rene Bitorajac), spretnog biznismena, njegovog introvertnog rođaka Nikolu (Krešimir Mikić), Šeilu (Jovana Stojiljković), mladu kustoskinju koja se vraća u rodno mesto, harizmatičnog inženjera i bivšeg sindikalnog vođu Jandu (Izudin Bajrović), mladog Branoša (Goran Bogdan), radnika koji ima sve atribute novog vođe, te opuštenu, bistru, spretnu konobaricu Lipšu (Tihana Lazović) koja se uvek dočeka na noge.


Uz njih, u seriji glume Slavko Štimac, Lana Barić, Milena Zupančič, Stipe Radoja, Anđela Ramljak, Marko Mandić, Goran Marković, i brojni drugi glumci.

Direktor fotografije je Marko Brdar, montažer Tomislav Pavlic, kompozitori Jura Ferina i Pavao Miholjević, dizajner zvuka Julij Zornik, scenograf Ivo Knezović, a kostimografkinja Selena Orb.Seriju proizvodi zagrebačka „Kinorama“ u koprodukciji sa slovenačkom producentskom kućom „Perfo“, srpskom "Sense Production" i finskom "Citizen Jane". Finansirale su je Hrvatska radio-televizija i „Kreativna Europa“, a prava su unapred osigurali slovenačka televizija Pro Plus i Radio-televizija Srbije.


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u  

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/RTS


>