Lepota

Ljubav

Dva ključna saveta frizera: Boje i frizure za žene starije od 40 godina!

Koje dužine, boje i frizure su najbolje za žene starije od 40 godina? Dva ključna saveta frizera vam mogu pomoći da se odlučite!

Dva ključna saveta frizera: Boje i frizure za žene starije od 40 godina! Screenshoot/Instagram
Već smo odavno savladali lekciju da godine nisu relevantne ni za šta, već samo osećaj koji je u nama. Ne verujemo da postoje stroga modna ili beauty pravila za žene određene dobi, verujemo da svaka treba da sledi svoju prirodu, energiju i osobnost.

Za kakvu god promenu se odlučili, suština nije da bežimo od onoga što jesmo, već da poboljšamo svoj izgled i budemo zadovoljni odrazom u ogledalu.


Ako nije koža, šta je to što može najviše da utiče da izgledate sveže, moderno i mladoliko? Kosa, naravno. Frizerka i stručnjakinja za boje Julia Kratz otkriva 2 ključna saveta za žene starije od 40 godina.Kraće je slađe

Nažalost, što smo stariji, to nam je kosa tanja. Zato Julia Kratz ne savetuje dugu kosu. Zavisno od teksture, kosa nam može izgledati nezdravo i slomljeno, zbog čega izgledamo starije. 

To se takođe odnosi i na ekstremne stepenaste frizure, koje također proređuju kosu i zato nisu prednost. Posebno kod sede kose, dužine izgledaju vrlo brzo zanemarene: 

„Struktura sede kose je jako nemirna, kosa voli da strši kao male antene iz glave“, objašnjava profesionalna frizerka. Bolje: cool kratka frizura. 

Kratka kosa izgleda gušće pa stoga i zdravije. To te čini mlađom. Čak i prve sede vlasi izgledaju dobro uz kratku frizuru.


Kada je u pitanju boja kose, idi na svetlije nijanse


Ovde vredi sledeće: što je tamnija boja, toliko izgledaš starije. 

To je zato što se kontrast s kožom povećava, a bore postaju izraženije. Još jedan nedostatak: nakon samo nekoliko nedelja ponovo se može videti donji deo kose prirodne boje, zbog čega se moraš stalno nanovo bojati. 


Julia Kratz stoga preporučuje da kosu ne bojiš tamnije od srednje smeđe boje. Konačno, Julia Kratz ima savet za sve koji vole samouvereno nositi svoju sedu kosu: na primer, UV zraci ili nikotin mogu uzrokovati da bela kosa dobije nepoželjnu žutu nijansu. Šta pomaže protiv toga: sjaj.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: elle

Povezane vesti:


>