Lepota

Ljubav

Kurkuma, jogurt i ulje će vam preporoditi kožu! Prirodni botoks!

Prirodni botoks za vaše lice! Kurkuma, jogurt i ulje će vam preporoditi kožu, a ova maska se pravi veoma lako, za svega nekoliko minuta.

Kurkuma, jogurt i ulje će vam preporoditi kožu! Prirodni botoks! Svet Plus
Svi dermatolozi se jednoglasno slažu, ali je utvrđeno i istraživanjima da je kurkuma veoma moćan saveznik zategnutog lica. Od ovog začin možete napraviti kvalitetenu domaću masku za svega nekoliko minuta. Evo i kako:


Potrebni sastojci:

Pola kašičice kurkume
1 kašičica jogurta
Polaa kašičice kokosovog ulja ( može i drugo ulje, maslinovo, arganovo…)Priprema:

Sve sastojke pomešajte i nanesite na očišćeno lice. Ostavite masku da odstoji 30 minuta i zatim isperite. Potrebno je da lice dobro umijete toplom vodom, tonikom ili sapunom.


Evo šta kažu dermarolozi, zašto je kurkuma dobra za lice i na koji način deluje:

Kurkuma je od davnina cenjen začin i odavno se njegova primena ne ograničava samo na pripremu hrane. Obiluje antioksidansima i antibakterijskim svojstvima zbog čega je i odličan za kožu. Kurkuma štiti od UV oštećenja, uklanja akne, vraća koži elastičnost i mladoliki izgled.

Dermatolog Širazi kaže da je kurkumin koji se nalazi u ovom začinu odgovoran za regulisanje upalnih procesa na koži.

Tanja Kormejli, dermatolog dodaje:

"Zbog toga što je kurkumin bogat antioksidansima i antiinflamatornim komponentama, pokazao se kao koristan u lečenju različitih stanja kože kao što su ekcem, psorijaza i vitiligo. Takođe, koristi se i za uklanjanje fleka".

Od svih prednosti koje kurkume ima za lepotu, dr Vilijams je rekao da je možda najzanimljivija korist za "potencijalna sposobnost kurkume da pomogne da naša koža izgleda mlađe", ukazujući na rezultate studije iz 2014. koja je pokazala sposobnost kurkume da smanji metaloproteinaze (MMP) i reaktivne vrste kiseonika, od kojih obe igraju ogromnu ulogu u gubljenju mladalačkog izgleda.

Takođe i studija iz 2009. godine pokazala je da ekstrakt kurkume pomaže u sprečavanju bora, promene boje i gubitka elastičnosti kože.Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>