Region

Svet

Generacija 5 pokorila Amerikanu: 44 godina karijere!

"Generacija 5" pokorila Amerikanu! Legendarni beogradski rock bend,  sinoć je u punoj Amerikani Doma omladine proslavio 44 godine karijere.

Generacija 5 pokorila Amerikanu: 44 godina karijere! Promo




Sem što su nas vanvremenskim hitovima podsetili na zlatno doba jugoslovenskog rock’n’rolla, članovi benda su se držali old school principa – da se kvalitet grupe ogleda u virtuoznošću i energiji na bini, a ne u specijalnim efektima i (zlo)upotrebi moderne tehnologije.

Bez predgrupe i specijalnih gostiju, na minimalističkoj bini, Generacija je otprašila najveće hitove – ‘’Dolazim za 5 minuta’’, ‘’Dubler’’, ‘’Najjači ostaju’’, ‘’Umoran od svega’’, ‘’Svemu dođe kraj’’, vešto kombinujući himnične numere sa acoustic setom – ‘’Šta ćemo sad nas dvoje’’, ‘’Stari moj’’ i ‘’Povedi me u noć’’.

Krle, Ilke i Cajger su briljirali na svojim instrumentima, dok je Radoš Ćapin sjajno gospodario bubnjevima, a frontmen Miloš Bajat suvereno vladao publikom i scenom, pevajući s lakoćom preko dva sata.





Fanovi su neumorno pratili bend pevajući sve pesme, a devojke iz prvih redova iznenadile su Cajgera bacivši mu brushalter i gaćice na binu, što smo poslednji put videli na Whitesnake koncertu u Pioniru 2015-e godine.

Publika je ovacijama izmamila dva bisa – acoustic verziju ‘’Pseta’’ i electric standard ‘’Ti i ja’’.

Oduševljenje koncertom nisu krile ni kolege koje su prisustvovale ovom neobičnom rođendanu – Žika i Dragi Jelić, Đura Mornar, Vlada Negovanović, Ksenija Kuljača, Nemanja Savić, Vladimir Graić, Rade Radivojević, Pile i Peđa iz Alise, Rastko Janković, Jelena Tinska i mnogi drugi iz javnog i kulturnog života prestonice.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>