Ostalo

Sme�no

Viber pokreće nove opcije za biznis: Poslovne poruke!

Viber pokreće nove opcije za biznis i na jednom mestu sumira ključne novine u konverzaciji između brendova i korisnika. Viber lansira nove Poslovne poruke i predstavlja najvažnija dostignuća u 2021. godini!

Viber pokreće nove opcije za biznis: Poslovne poruke! Promo





Viber nastavlja da poboljšava Poslovne poruke; brendovi sada mogu da šalju video snimke korisnicima, dok korisnici lako mogu da kopiraju kodove, mejlove i linkove unutar Viberovih poslovnih poruka

Rakuten Viber, globalni lider među aplikacijama za razmenu poruka, nastavlja da stvara nove mogućnosti kako bi unapredio kvalitet komunikacije između brendova i korisnika. Brendovi će od sada imati mogućnost da korisnicima šalju video snimke, dok je korisnicima omogućeno da u Poslovnim porukama samo jednim potezom kopiraju kodove, linkove i svoje kontakt-informacije.


U okviru ove ažurirane verzije, brendovi će moći da šalju video snimke korisnicima sa svojih Viberovih biznis profila. Mogu se slati video snimci u 3gp, m4v, mov i mp4 formatima, a maksimalna veličina snimka iznosi 200 megabajta. Sa svoje strane, korisnici će moći da odgovore na takve poruke – kao što i inače čine u Viberovim poslovnim porukama – a moći će i spomenutu video poruku da zakače na vrh četa, tj. da je „pinuju“. 


Poruke brendova ka korisnicima mogu da budu različitih vrsta:  

    • samo video snimak
    • video i tekst
    • video, tekst i dugme sa pozivom na akciju (od engleskog Call to Action)


Ove funkcije će omogućiti brendovima da šalju još privlačniji, kreativniji i korisniji sadržaj. Video snimcima se najefikasnije predstavljaju novi proizvodi, objašnjavaju karakteristike proizvoda, daju instrukcije i slično. Na primer, kozmetički brend može da podeli video sa detaljnim prikazom novog proizvoda koji je korisnik nedavno kupio, i da objasni kako se on kombinuje sa prethodno kupljenim predmetima. Spomenuta opcija će biti fazno puštana u opticaj u drugoj polovini decembra.

Kako bi se dodatno pojednostavila komunikacija korisnika sa brendovima, Viber će im takođe omogućiti da unutar Poslovnih poruka kopiraju kodove, brojeve telefona, mejlove i linkove. Ta opcija će biti moguća za brojeve sa četiri cifre i više. Dugim pritiskom na broj, on će se kopirati i na ekranu će se pojaviti obaveštenje „broj je kopiran“. To je naročito pogodno za jednokratne šifre, promo kodove, šifre za dostavu itd. 

Kratkim pritiskom na link, mejl ili na dugačak broj koji može da se pozove ili kojem može da se pošalje poruka (obično više od sedam cifara), korisnicima će se otvoriti meni sa različitim opcijama – poziv, slanje poruke, dodavanje u imenik itd, ili će biti preusmereni na sajt ili slanje mejla sa svoje adrese. Ta opcija je već dostupna na Androidu, Desktopu i na iOS uređajima.

Spomenute funkcije obogatiće već širok dijapazon opcija u Viberovim poslovnim porukama i unaprediće komunikaciju brendova sa kupcima. To je posebno korisno pred praznični period u kojem je prodaja veća nego ikada i u kojem su opterećenje i potražnja na vrhuncu.

Ono što je pokretačka snaga konstantnog razvoja Viberovog niza opcija jeste želja da se komunikacija brendova i korisnika učini što podesnijom i da se stvore uslovi slični onoj u komunikaciji sa prijateljima i voljenom osobom.

U vezi sa tim, predstavljamo vam niz ključnih funkcija iz 2021. godine, stvorenih kako bi se unapredila komunikacija brendova i kupaca na različite načine – boljom korisničkom podrškom, pratećim post-prodajnim uslugama i pogodnim upravljanjem važnim informacijama.






Na raspolaganju su još i: 

    • Mogućnost dvosmernog deljenja fajlova, što omogućuje brendovima da šalju važne informacije i različite vrste fajlova poput garancija, faktura, kataloga, rezervacija, potvrda... Korisnici sa brendom mogu da razmenjuju fajlove kao što su kopija lične karte, različita dokumenta itd.

    • Lako slanje fotografija i video snimaka od strane korisnika prema brendovima brendovima. Primera radi, čovek kupi novi sto u radnji, ali ima problem da ga sastavi – uvek može direktno putem Vibera da se obrati za pomoć tako što će poslati video snimak u čet sa brendom. 

    • Mogućnost da korisnici Viberu zakače važne Poslovne poruke na vrh četa (da ih „pinuju“), ali i da celokupnu konverzaciju sa brendom zakače na vrh ekrana sa svim četovima – na primer, potrdu rezervacije ili rezultate PCR testa iz laboratorije, kako bi se oni mogli brzo pronaći i pokazati na putovanju.

    • Odgovaranje na konkretne poruke unutar Viberovih poslovnih poruka, što korisnicima omogućuje da se na jasan način lako pokriju različite teme.  

    • Ukoliko brend ne može da pruži momentalni odgovor, nova opcija automatskog odgovora funkcioniše po principu „nisam trenutno u kancelariji“. Takođe, tu opciju će uskoro brendovi moći da podese i ispišu kako oni smatraju da je najprikladnije. 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>