Style

Ljubav

Decembar donosi poslednje Pomračenje Sunca!

Da će biti teško hoće, jer ovaj mesec donosi i poslednje Pomračenje Sunca pa možemo osećati da nemamo energije da više gledamo ono što nam se dešava ili što se dešava oko nas, a uz to ovaj mesec nosi i dramatičan Pun Mesec u znaku Blizanaca, kao i konjukciju Venere i Plutona čak iz dva puta. 

Decembar donosi poslednje Pomračenje Sunca! Svet Plus




Decembar  je poslednji mesec u godini, mesec sabiranja i mesec koji traži da umiri energiju, ali podstaknemo uspomene i sagledamo sve ono što smo uradili tokom godine.

U ovaj mesec možemo ući sa nekom maštom, idealizacijom i fantazijom, pomalo lenji, umorni i konfuzni, da možemo imati osećaj da ovde ne pripadamo. Sredina meseca donosi racionalnije budjenje i korak po korak završetak onog što bi trebalo da se stavlja pri kraju. Veliku pomoć ovog meseca imaćemo od Marsa koji će preći u snažan vatreni znak Strelac koji može da nam da jaku želju za slobodom, istraživanjem nepoznatog, ali da se uključimo kolektivnoj borbu za istinom. 


Ovaj mesec donosi posebno povećanje laži i podvala kao nikad do sad, pa će nas ubedjivati da ono što želimo i vidimo zapravo ne znamo i ne vidimo. Moraće se svako izboriti za svoje mišljenje i viziju koja će ga terati da opstane…






Da će biti teško hoće, jer ovaj mesec donosi i poslednje Pomračenje Sunca pa možemo osećati da nemamo energije da više gledamo ono što nam se dešava ili što se dešava oko nas, a uz to ovaj mesec nosi i dramatičan Pun Mesec u znaku Blizanaca, kao i konjukciju Venere i Plutona čak iz dva puta. 

Venera će ovog meseca krenuti retrogradno praveći usporenost na polju finansija, jaka poskupljenja, problem u ekonomiji, industriji i povećavati dugovanja na svetskom nivou, dok ovog meseca nas očekuje treći ciklus izmedju planete Saturn koja prolazi znakom Vodolije i Rx Urana iz znaka Bika koja samo povećava pritiske i ograničenja praćena pandemijom.Negde u svom tom mraku, mnogima od nas otvoriće se nada, jaka unutrašnja borba, ali želja za istinom i beskonačnim pitanjima šta dalje, a dolazak i osećaj Nove 2022. svima nama može da probudi ipak osećaj uz jaku intuiciju da će biti bolje. 


Srećna planeta Jupiter menja znak i ulazi u vodeni znak Ribe gde će povećati potrebu za umetnošću, poezijom, ljubavlju, duhovnim vrednostima. Radovaćemo se sitnicama i tudjoj sreći više nego inače. Mali detalji biće važniji od bilo čega krupnijeg, a balans i istrajnost u ljubavi nikad potrebnija.

U nekoj kolektivnoj izgubljenosti dobijaćemo odgovore od Univerzuma kada to najmanje budemo očekivali. U ovom mesecu neke rane mogu biti obnovljene ili ponovno pokrenute jer nam se mogu vraćati svi oni od kojih smo naučili kroz veliki bol. Ideje, i potreba za životom nikad jača iako će nas bombardovati oprezom i restrikcijama koje mogu jače nego prethodni mesec. 






Uz svom tom haosu, mi ćemo ostaviti našoj duši da se odmori i puni dobrom energijom i imaćemo potrebu da prkosimo pozitivnom energijom, ali stvaranjem i pravljenjem beskonačno puno planova.. Ipak, za one mladje koji će nas za nekih 10 godina pitati kakva je bila 2021, rećičemo izdržali smo, ne ponovilo se…


Već prvog dana decembra planeta Neptun izlazi iz retrogradno hoda u kojem je od 25.06 i baca zablude, lažne iluzije, unutrašnje nemire po strani.

Pojačava intuiciju, veru, duhovne vrednosti i moralne kodekse
, ali neki vid unutrašnjeg budjenja i telepatije u odnosu na svoje okruženje. Neptun će od 28.06.2022 ponovo krenuti u retrogradni hod.

3. decembra pred nama je inkonjukcija izmedju Sunca u znaku Strelca i retrogradnog Urana iz znaka Bika koja baš pred Solarnu Eklipsu može da nas učini nervoznom, napetom, sa nekim osećajem anksioznosti. Možete imati osećaj nekog unutrašnjeg nemira koji vam ne daje mir, ili osećaj neke neprijatnosti kroz druge. Nagla potreba da se nešto desi, neki vid budjenja i izlaska iz rutine može biti na snazi. Neočekivane okolnosti na dnevnom nivou, poslu mogu vas naterati da naglo menjate navike, ali svoje planove. Preporučuje se male promene, ali ništa naglo, brzo i ishitreno jer su moguće veće greške.

4. decembra je pred nama i Totalna Solarna Eklipsa ili potpuno Pomračenje Meseca koje će se dešavati u vreme Mladog Meseca na 12 stepenu znaka Strelca. Ovo Pomračenje kao i prethodna delimična Lunarna Eklipsa je praćena velikim ograničenjima i osetljivošću na kolektivnom nivou, a posebno može biti senzibilna za osetljive osobe. Bolovi u nogama, psihološke krize i veliko saosećanje ali i nesporazumi mogu biti praćeni uticajem ovog pomračenja.. Ipak, znak Strelac je srećom optimističan i vedar i može vam uvesti u ciklus od 6 meseci koji će vam doneti veoma naglašene lične promene i potrebu za novim potencijalima. 






Ovo Pomračenje će se dešavati u sazvezdju Škorpije, i povećava krize, ali i velike zastoje. Posebno su Pomračenja osetljive za vladare i sve one koji odlučuju o većoj masi. Na individualnom nivou ovo Pomračenje traži mir, umerenost i neki vid  proširenja svesti. Ne treba zaboraviti da će potpuna Solarna Eklipsa se dešavati na razornim zvezdama Alvaid i Anteres i može povećavati borbe, agresiju, terorizam, kradje, i velike pritiske u vezi sa pandemijom.

Posebno osetljivo vreme za područje Australije, Španije, Madjarske, ali i istoka. Ipak, zvezda Antares može doneti izuzetnu odvažnost i hrabrost koja može pomoći da se dese dobre stvari. Preporuka fleksibilnosti, balansa i umirenja je jako važna u vreme ove Eklipse koja će delimično biti vidljiva na području Afrike, ali potpuno na zapadnom delu Antartika, južnom delu Australije i Pacifika..  Naredna Solarna Eklipsa 30.04.2022.


6. decembra na snazi je produktivan aspekt izmedju planete Mars u znaku Škorpije koja će se naći u sekstilu sa Plutonom u znaku Jarca koja može doneti puno akcije i želje za pobedom, promenama, novim projektima, proširenjem ili promenom položaja, izdržljivost i istrajnost u ličnim ciljevima i veliku potrebu za poslovno – ličnom transformacijom i borbom. Pratite instikte jer može se javiti jak elan za nečim što želite da pokrenete. Odlično vreme za sport, takmičenja i poziciju karijere.  






Ipak, Mars će se iz znaka Škorpije naći u nešto nepovoljnijem položaju sa planetom Jupiter iz znaka Vodolije od 8. decembra i može doneti sklonost lošim procenama, preterivanjima, ali zdrastvenim problemima usled preterivanja Treba paziti na povrede, ali i genitalije, predeo jetre i žuča. Fizička i emocionalna iscrpljenost, lako predavanje, nagli materijalni troškovi ili problemi sa zakonom su mogući kroz ovaj aspekt.

7. decembra posebno pripazite jer planeta Merkur pravi nezgodan i krajnje osetljiv aspekt sa planetom Neptun, tu može biti laži, odvala, pogrešnih informacija, nerazumevanja, grešaka u stvarima koje dobro poznajete, ali i ogovaranja, nesporazuma ili kradja i zaboravljanja stvari. Nejasne reči ili blokiran i udaljen um. 


Posebno osobe koje prolaze kroz psihološke probleme mogu biti osetljive. Da bi se ovaj aspekt izbegao potrebno je da pokrenete neki koristan ili kreativan rad, pisanje, razgovore sa samim sobom, kao i muzika, ples i sportovi mogu pozitivno uticati na organizam. Posebna preporuka je pažnja sa lekovima i porocima jer mogu loše uticati na zdravlje! Pripazite na okruženje i trudite se da budete bolje skocentrisani u saobraćaju!

Prva Četvrtina Meseca očekuje nas 11.12 u ranim jutarnjim časovima kada će Mesec iz znaka Riba biti u kvadratu sa Suncem i doneti priličan umor, konfuziju, pospanost, lenjost i sklonost predavanju, ali osetljivosti zdravlja. Pokrenite veru i ne predajte se. Ovog dana je važno slušati intuiciju. Moguća razočarenja u ljubavi i loše procene! Čudni snovi i kontakt sa neobičnim ljudima.


Prva konjukcija izmedju Venere i Plutona očekuje nas 11.12 na 25 stepenu. Snazna potreba za emocijama. Jaka okrenutost prošlosti.Možete imati jaku moć da privučete druge ili da profesionalno napravite jedan veliki korak. Sa druge strane ovaj aspekt pokreće jaka povredjivanja, manipulacije, pritiske, emotivno nasilje, kontrolu. Čuvati se ljubomore. Mogući kontakti sa osobama koje ste mnogo voleli.Bol i jaka potreba za ljubavlju može biti na visokom stepenu. 







Venera će se 25.12 naći u ponovnoj konjukciji sa Plutonom u retrogradnom hodu i doneti haotične emocije, ali i potrebu da nešto ponovite, ispravite. Biće velikih emotivnih iskušenja posebno kod Jarčeva, Škorpija, Ovnova i Vaga. Veliki problemi sa autoritetima i osećaj ucene. Ipak, ljubav dolazi kroz karmička prepoznavanja i bolne cikluse čekanja na nešto pravo.

12. decembra : pozitivan sekstil izmedju Merkura i Jupitera može doneti dobro raspoloženje, lakšu komunikaciju, dobre vreme za putovanja, ispite i razne vrste testova, kao i odlične ideje i dobre vesti. Ipak, tog dana imaćeno još jedan senzibilniji aspekt Sunca iz znaka Strelca koji će se naći u kivadratu sa Neptunom. Slaba volja, podvodljivost, pojačanje psihološko fizičkih problema, osetljivost imuniteta koji je baš povećan u prvoj polovini ovog meseca, prevelika idealizacija drugih i razočarenja, obmane, hipohondrija, psihološke krize.


Vera i meditacija kao i kontakt sa smirenim i pozitivnim osobama, čitanje neke lake literature i mirovanje biće važno kroz ovaj aspekt. Ovaj mesec posebno pod ovim aspektom može biti posebno osetljiv za narkomanske bolesnike, kockare i osobe koje su zavisne od nečega.

13. decembra – planeta Merkur prelazi u zemljani znak Jarac gde će nas terati na odgovornost, ozbiljnost, temeljnost, a mislima možemo biti prema prošlosti. Ova planeta će boraviti do 3.01 u znaku Jarca, ali će se početkom meseca sledeće godine vraćati u znak Jarac usled retrogradnog hoda Merkura. Može povećavati kvarove, hladniji racio, praktičnost, ozbiljnost.

Istog dana planeta Mars prelazi u optimističan i odvažan znak Strelac koji može da nas vodi ka slobodi, nezavisnosti, borbi za istinu, da istražujemo ono što je udaljeno, daleko i da dodjemo do istine.


Mars će boraviti u znaku Strelca do 24.01.2022. Semikvadrat izmedju Merkura i Marsa može ubrzavati vaše akcije i aktivirati da ubrzate poslove koji su vam stajali. Može biti dobar za učenje, pisanje i sredjivanje papirologije koja vam duze stoji ili da završite nešto što ste dugo čekali. 






Unapredjenja, edukacije, kursevi i neke stare želje koje mogu da se pokrenu. Možete se osećati upravo od ovog prelaza odvažniji ili spremniji da rizikujete u stvarima koje ste ostavljali po strani. Mars iz znaka Strelca imaće značajniji aspekt sa sekstilom sa Saturnom od 29.12 i doneti dobro usmerenu energiju na bitne stvari, odličan nivo energije, upornost i dobre lične mogućnosti.


Jaka potreba za uspehom ali zaljubljivanjem na snazi posebno može biti pod uticajem semisekstila Sunca, Plutona i Venere 17.decembra. Sa jedne strane jake potrebe za ambicijama i poslovnim promenama, ali sa druge jaka potreba za emocijama i neka emotivna važnija dešavanja mogu biti povećana. To vreme može doneti jaku potrebu za misterijama, ali jaku okrenutost nebu ali i okultnim naukama. Može biti zloupotrebe položaja i skandala.  Ipak, ovaj aspekt može doneti podršku drugih i dobre prilike kroz finansijska pitanja i pozajmice.

Pun Mesec 19.12. u ranim jutarnjim časovima desiće se na 27 stepenu znaka Blizanaca. Istog dana i Venera kreće retrogradno sa 25 stepena znaka Jarca noseći vreme emotivno finansijskih izazova i usporenja, dok Sunce iz znaka Strelca donosi srećan aspekt sa Jupiterom pa svi koji budu na današnji dan nešto proslavljali mogu se osećati srećno. 


Ipak, ovaj Pun Mesec može nositi mnogo medijske pompe, važnih dešavanja u svetu, povećanje saobraćajnih nesreća i problema sa mladima, finansijska ograničenja sa inostranstvom, osetljivost kroz odnose sa rodjacima i emotivne probleme usled lošije komunikacije. U osetljivosti disajni organi i problemi sa učenjem.

20. decembra očekuje nas nešto srećniji aspekt izmedju Merkura iz znaka Jarca i Rx Urana iz znaka Bika koji može doneti neočekivane dobre prilike, vesti, rešavanja administrativnih ili pravnih prilika, neočekivane ponude za posao, dobro vreme za studente i pozitivno vreme za putovanja.






Početak zime ili zimska kratkodnevnica  21.12 u 16:53, kao i ulazak Sunca u znak Jarac

Treći ciklus kvadrata izmedju Saturna iz znaka Vodolije i Rx Urana očekuje nas 24. decembra koji posebno može stvarati veće pritiske usled pandemije i veća ograničenja na kolektivnom nivou, ali mnogo veća budjenja običnih ljudi koji će sve više biti u potrazi za istinom. Ovaj aspekt posebno od Punog Meseca može voditi većim ograničenjima i zatvaranjima. U porastu prirodne katastrofe izemljotresi većih razmera. Zastarela uverenja, medijska laz i kolektivna zbunjenost kao da ponovno može biti pokrenuta. Prava ljudskih prava, slobode u velikom porastu.

26. decembra sekstil izmedju Merkura iz znaka Jarca i Neptuna iz znaka Riba može da vam donose odličnu moc osećanja, izuzetno jaku intuiciju i moć isceljenje, odlične kreativne mogučnosti, slučajne susrete, pozive, neočekivana putovanja i susrete. Jako dobro vreme za stvaralački i kreativno umetnički rad. Vreme kada univerzum može da nagradjuje. Molitva koja pomaže i leči celog meseca.


Poslednja Četvrtina Meseca u 2021 očekuje nas 27.12 u ranim jutarnjim časovima sa uticajem Meseca u znaku Vage na 5. stepenu u kvadratu sa Suncem u znaku Jarca. Ova poslednja faza imaće akcenat na ljubavi, iskusenjima, izgubljenim ljubavima, ali i osetljivosti na polju partnerskih i ortačkih odnosa i javnosti. I ovog meseca odlaziće najbolji i oni koji su ostavljali jak utisak na kulturu, muziku. Emocije mogu loše uticati na zdravlje i pokretati nemire i ranjivost, kao i veliku neodlučnost.

29.12 je poseban dan jer ce se Merkur i Venera retrogradno spojiti i aktivirati stare ljubavi, neke kontakte sa dragim osobama koje dugo niste videli ili vam doneti puno radosnih vesti. Ova konjukcija može pokrenuti kupovine i pravi osećaj Novogodisnjih praznika.  Istog dana Jupiter menja znak i ulazi u znak u kome se dobro oseća, znak Riba koji pozitivno utiče na duhovne vrednosti, unutrašnji mir, maštu. Jupiter će boraviti u znaku Riba do 11.05.2022 kada će na kratko do kraja oktobra boraviti u znaku Ovna. Njegov poslednji uticaj biće u toku sredine jeseni sve do početka zime 2022.

30.12. konjukcija izmedju Merkura i Plutona kroz znak Jarac  može uticati na ubedljivost, ali veliku mentalnu snagu i moć koju možete uložiti u svoj rad. Izuzetno jaki mentalni podsticaji i dešavanja, ali i vreme jake mentalne borbe, konkurencije i neprijatnih dogadjaja i kritika. Oni koji su poradili na sebi uzdićiće sebe prepoznajući prave ljude i potencijale, ali oni koji se drže starih modela mogu patiti.






Poslednji dan 2021. biće pod uticajem Meseca u znaku Strelca, pa će euforija, ali i ograničenja postojati. Pravila na našim prostorima neće se potpuno poštovati. Može ipak biti veselo uz sve ono što ćemo baciti kao veliki teret ovog meseca, koji je idealan mesec ua učenje, kurseve, edukaciju, promenu zemlje, pokretanje ponovnih mostova ljubavi i velikih emotivnih lekcija.

Ovaj mesec može biti veoma povoljan Ovnovima i Strelčevima koji će prolaziti kroz izvesna iskusenja, ali će imati hrabrosti da naprave velike promene i rezove u svom životu. Lavovi mogu dobijati na snazi, samo moraju paziti na zdravlje, a Rakovi će veoma vredno raditi, ali iako neće očekivati mnogo, mogu imati prijatna iznenadjenja.
Na ličnom nivou mogu puno naučiti.

Devicama i Blizancima ovaj mesec nudi nove poslove i stalnu akciju. Blizanci moraju voditi računa o zdravlju, jer će biti u nekakvom većem haosu izmedju obaveza i emocija. Bikovi se sporo, ali sigurno oporavljaju, ali moraju imati strpljenja, kraj meseca posebno vazan. 


Jarčevima ovaj mesec može biti i mesec velikog bola, ali promene i velikih odluka. Vodolije će učiti u izolaciji i kroz druge, ali mogu imati neočekivane loše okolnosti krajem meseca i moraju biti opreznije. Ribe mogu biti veoma senzibilnije, kao i Device, Strelčevi i Blizanci u prvoj polovini decembra kada moraju paziti na svoje zdravlje! 


Vagama je ovaj mesec veoma izazovan i moraju biti veštije, flegmatičnije i moraju se držati šarma. Ribe se takodje polako oporavljaju, ako budu imale prilike da iskoriste ovaj mesec za neki koristan rad koji traži izolaciju. Škorpijama prvi deo meseca jako loš, kasnije lakši, čak mogu očekivati nagle finansijske promene i nove poslove.

Svakoga dana dnevni horoskop možete pročitati OVDE


Viber

Autor: Astrolog Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>