Ljubav

Style

Šta je po brak opasnije nego prevara?!

Šta je po brak ili vezu opasnije nego prevara?! Ukoliko želite da ostvarite vezu na duže staze i da vaš emotivan odnos bude kvalitetan i uspešan izbegavajte ovih osam stvari.

Šta je po brak opasnije nego prevara?! Svet Plus

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera

Iako možda izbegavate istinu kako ne biste povredili ili razočarali partnera, laganje i skrivanje s vremenom postaje veliki problem koji vodi do narušavanja poverenja i vezu postavlja na klimave noge. Trebalo bi da vašem partneru možete da kažete baš sve što vas muči.

 
2. Izbegavanje intimnosti

Ne mislimo pritom samo na fizičku intimnost, već i na razgovaranje o osetljivim temama, računanje jedno na drugo u teškim situacijama, ali i izbegavanje pokazivanja osećanja i kad ste sami ali i u javnosti. Sve ovo će naškoditi vašoj vezi i poljuljati veru o ozbiljnost same veze i partnerovih osećanja.


3. Izbegavanje razgovora o problemima

Ukoliko postoji neki problem u vezi, koliko god vam bilo teško, o njemu treba razgovarati pre nego što on postane ogromna gomila koju ste gurali pod tepih a o koju ćete se neprestano spoticati. Koliko god vam se problem činio beznačajan, nevažan ili možda neprijatan za razgovor, pričajte o njemu.

 
4. Tvrdoglavost


Kada neko redovno insistira na svojim stavovima i odlukama, partneru poručuje da nije spreman na kompromise. U vezi bi uvek trebalo biti spreman na kompromise. Osobe koje mogu funkcionisati samo i jedini na način kada je sve po njihovom su osobe koje su u vezi sa samim sobom, piše portal cosmopolitan.hr.

5. Snishodljivost 


Obraćanje partneru s visine odaje nepoštovanje budući da mu time šaljete poruku kako mislite da je vaše mišljenje važnije, da ste vi pametniji, sposobniji ili vredniji. Ravnopravnost partnera je od izrazite važnosti u svakoj ozbiljnoj vezi.6. Ostajanje u vezi iz pogrešnih razloga

Bilo da ne želite da razočarate porodicu, da otkažete putovanje koje ste isplanirali za 3 meseca ili bilo koji drugi sličan razlog je svakako pogrešan razlog za ostanak u vezi. U vezi se ostaje zbog ljubavi, a ne zbog navike ili poteškoće u nošenju sa novonastalom situacijom.


7. Manipulisanje


Ovo je jako osetljiva tema jer je neko u stanju godinama da godinama suptilno manipuliše partnerom, a da druga strana to uopšte i ne primeti. Ukoliko osećate da zbog partnera gubite samopouzdanje i postajete suštinski nesrećni, zapitajte se šta je to što vas povezuje i zbog čega ste u vezi.8. Ljubomora


Možda vas partner ne vara, ali taj neprestani osećaj sumnje može biti mnogo gori od same prevare. U vezi bi trebalo da se osećate voljeno, poželjno, sigurno i samopouzdano. Ukoliko nije tako, trebalo bi da porazgovarate sa partnerom i otkrijete iz čega proističe taj osećaj nesigurnosti.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Srećna Republika

Povezane vesti:


>