Ostalo

Smeno

Viber: Pet načina da unaprediš svoju komunikaciju do višeg nivoa!

Izrazi se – pet načina da unaprediš svoju komunikaciju do nivoa višeg od običnog slanja poruka. Da biste aktivirali Viber Objektive, aktivirajte ikonicu sa kamerom na Viberovom glavnom ekranu ili unutar bilo kog četa.

Viber: Pet načina da unaprediš svoju komunikaciju do višeg nivoa! Promo

Slanje tekstualnih poruka je već dve decenije sinonim međusobne komunikacije među ljudima. Ipak, reči najčešće nisu u stanju da izraze sve ono što želimo a da nam je na umu. U tim slučajevima uloga multimedijskih izraza postaje naročito korisna i pruža nam izuzetne alatke koje komunikaciju čine sadržajnijom i zabavnijom. Oblikuj svoju stvarnost

 Unapređena stvarnost (“Augmented reality”) je jedan od termina koji sada svi vole da koriste – ali je svakako i sjajan način da unesete čaroliju u vaše fotografije i video klipove. Postavite sebe u podvodni ambijent, ili navucite na svoje lice “masku” slatke životinjice ili strašnog čudovišta – i time potpuno promenite svoj svet. Sve ovo predstavlja fantastičan način da vašu ljubav za horor filmove ili mačke jasno prikažete svima oko vas. 


Ovo postaje moguće zahvaljujući kombinaciji tehnologije razpoznavanja lica i kreativnosti AR filtera. Neke od organizacija koje su plasirale svoje Objektive na Viber su FK Barselona, Svetski fond za zaštitu divljine i Svetska zdravstvena organizacija – pomoću kojih ćete lako izraziti vaše pokloništvo za njihov rad i uspehe.

 
Da biste aktivirali Viber Objektive, aktivirajte ikonicu sa kamerom na Viberovom glavnom ekranu ili unutar bilo kog ćeta – i izaberite Objektiv dodirom na snep (duh) ikonicu. Napravite fotografiju ili video klip i pošaljite ih dalje. 
Napravi svoj GIF

Kao što fotografija govori hiljadu reči – tako GIF izražava verovatno više od hiljadu fotografija.       Postoje trenuci u životu koji zaslužuju da budu ovekovečeni pokretnim vizualima koji se ponavljaju do beskonačnosti – jer su savršeni da se u njima uživa na taj način.  

Kada snimite video vašeg prijatelja koji radi salto unazad, ili kako vam kučence radosno trći u susret – to lako možete pretvoriti u GIF. Dodavanjem teksta ćete naglasiti utisak uzbuđenja, a onda odlučiti da li želite da se GIF ponavlja, pušta unazad ili emituje u različitoj brzini. Ko zna – možda ćete tako stvoriti sledeći svetski poznati “mem” koji će ujedno obradovati i vaše prijatelje. 


Kliknite na ikonicu kamere na listi četova – ili jednostavno odredite čet u kome želite da pošaljete GIF. Zatim kliknite na kameru, pa na GIF – i snimite vaš GIF. Pre nego što ga pošaljete, moćićete da dodate efekte poput duplo ubrzane slike, usporene slike i još dosta toga.  GIFovi se takođe mogu snimati u “selfi” modu.
“Zalepi se” za ono najvažnije

Viberove “nalepnice” – stikeri – su najkorisniji kada želite da se izrazite a da pritom ništa ne napišete ili kažete. I pored toga, moraćete da izlistate dosta njih pre nego što pronađete onaj koji vam odgovara. Ovo može da postane veoma naporan proces koji može da vas odvrati od toga da ih koristite.  

Prost način da se ovo reši je – kreiranje sopstvenih stikera. Na Viberu je to veoma lako učiniti i zahteva samo malo mašte i kreativnosti. Možete pretvoriti vaše prijatelje u stikere kroz fraze koje najčešće izgovaraju , ili da od vašeg ljubimca napravite stiker – zvezdu koja promoviše simpatičnost širom sveta. 


Kliknite na ikonicu stikera u bilo kom četu, kliknite “plus” i izaberite “kreiraj stiker”. Tok radnje je veoma lak. Izaberite vaše fotografije, obrišite pozadinu po želji, ukrasite ih – i stikeri su kreirani! Uživajte u vašim novim stikerima – koje možete učiniti javnim kako bi svi mogli da ih rado koriste – ili ih sačuvajte samo za sebe. 


Dodatno ukrasi fotografije

Zezanje je jedno od omiljenih vidova ponašanja na internetu, a naročito kada u to uključite svoje omiljene članove ljudskog roda. Najlakši način da oplemenite vaš dan zezanjem je da napravite selfi i crtkate po njemu. Popravite vaše obrve, nacrtajte sebi povez preko oka – ili dodajte brkove koje u stvarnosti nikada nećete nositi. 

Otvorite bilo koji čet, izaberite fotografiju iz vaše galerije, kliknite na ikonicu olovke – i iz gornjeg menija izaberite da li ćete dodati stikere, tekst ili jednostavno crtkati preko svoje fotografije. Isto možete učiniti na svežoj fotografiji – koju možete menjati pre nego što je prosledite dalje. Promeni ambijent

Vaši najbolji prijatelji i članovi porodice zaslužuju malo više od uobičajenog prikaza u kojima se pojavljuju vaši međusobni četovi. Izaberite različiti prikaz pozadine vaših četova koja će se bolje uklapati u vaš način komunikacije.

 
Jedna opcija je da samo dodate vašu omiljenu zajedničku fotografiju i time se podsetite na vašu posebnu vezu kada poželite da im nešto kažete. Druga je da kreirate nešto baš posebno – poput crtkanja ili kolaža vaših najboljih fotografije. Na Viberu dodatno možete koristiti i izbor iz postojeće galerije prizora pozadine. 

Izaberite grupni ili privatni čet, pođite na “informacije o četu” i kliknite na “pozadinu”. Zatim izaberite pozadinu iz dostupne galerije ili dodajte posebno priređenu pozadinu iz vaše lične galerije ili kamere. 
 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>