Zdravlje

Ljubav

Ove namirnice čuvaju organizam od korona virusa!

Ove namirnice dokazano čuvaju organizam od korona virusa! Istraživanja pokazuju da hospitalizovanim pacijentima kao takvo smanjuje rizik od sepse za 56 odsto, ali i inače rizik od kovid infekcije za 12 odsto.

Ove namirnice čuvaju organizam od korona virusa! Svet Plus





Riblje ulje, iliti omega-3 masne kiseline, pokazalo se kao dobar dodatak ishrani u borbi protiv kovida.

Istraživanja pokazuju da hospitalizovanim pacijentima kao takvo smanjuje rizik od sepse za 56 odsto, ali i inače rizik od kovid infekcije za 12 odsto.


Sonja Stoiljković, farmaceutkinja, otkrila je sve tajne ribljeg ulja i njegovog pozitivnog uticaja u borbi protiv korone.


- Riblje ulje je u svim ovim vitaminima i mineralima zapostavljeno. Ono sadrži omege i vitamine A i D i ima uticaj na jačanje imuniteta i na jačanje krvnih sudova. I ta neka kardio vaskularna uloga mu je jako važna - navodi farmaceutkinja.

Iako su veoma popularni supelmenti koji sadrže riblje ulje i omega 3 kiseline, farmaceutkinja navodi da je najvažnija uravnotežena ishrana.

- Ipak najbitnija je zdrava i uravnotežena ishrana, a ko jedemo ribu, masline, dosta voća i povrća unećemo dovoljno nutrijenata. Maslina i riblje ulje sadrže najviše omega 3 masnih kiselina. Iz hrane ne možemo da preteramo, ali što se tiče suplemenata, postoji doziranje - navela je Sonja Stoiljković.






U poslednje vreme lekari kao dodatak terapiji protiv kovid infekcije dodaju i omega 3 kiseline.

- Definitivno deluje na jačanje imuniteta da bi se organizam izborio sa virusom. Pokazalo se da imunitet mora da bude na jako visokom nivou da ne bi bilo posledica od virusa.

- S obzirom na to da sadrži vitamin D veoma je dobar za naše kosti, a u nekom starijem dobu, pored imunieta veoma su važni za prevenciju od tih nekih koštanih oboljenja. Svako vreme je pravo vreme i preporučuje se kod svih uzrasta - kaže farmaceutkinja Stoiljković.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/kurir

Povezane vesti:


>