Region

Svet

Region

Jovanka Broz i tajne službe epizoda 7: Smatraju je teškim bolesnikom!

Serija "Jovanka broz i tajne službe" epizoda 7. biće emitovana u ponedeljak 1. novembra u 21:50. Jovanku Broz, Kardelj i Ribičič smatraju "teškim bolesnikom."

Jovanka Broz i tajne službe epizoda 7: Smatraju je teškim bolesnikom! Promo




Komisija koju je u januaru 1974. godine formirao Tito, završila je rad početkom marta iste godine. Članovi komisije su u velikim dilemama kako da upoznaju Tita sa rezultatima rada i koje mere da mu predlože.


Kardelj i Ribičič smatraju da je Jovanka "težak bolesnik" i kao takva "opasna za Tita". Bakarić misli da je "Tito izgubio kontrolu nad Jovankom". Skoro svi članovi Predsedništva SKJ misle da se Jovanka meša u politiku i da neke strukture pokušavaju da preko nje utiču na Tita. Kardelj otvoreno iznosi da je počela borba za vlast i da moraju da razmišljaju šta će biti u Jugoslaviji posle Tita.

 

Serija Crna svadba epizoda 3. i 4: Šta je zaista crna svadba! (VIDEO)







U ovoj epizodi gledaoci će saznati zbog čega su se članovi predsedništva SKJ plašili od Jovanke. Da li su bile osnovane njihove optužbe da je Jovanka bila povezana sa nekim "zavereničkim grupama", "slavonskom" i "ličkom" grupom generala, "rankovićevcima" i slično?


Posebno je zanimljivo kako je Tito reagovao na optužbe koje su članovi najvišeg rukovodstva izneli na račun Jovanke. U ovoj epizodi gledaoci će saznati da li je Tito zaštitio Jovanku i šta su neki njegovi saradnici predlagali da bi ga odvojili od nje. Zašto je Tito prihvatio predlog da njegov odnos sa Jovankom rešavaju partijski organi, a ne on lično?







U igranom delu ove epizode učestvuju Snežana Savić, Nebojša Dugalić, Branislav Lečić, Svetozar Cvetković, Dragan Vujić Vujke, Rastko Janković i Vladan Dujović.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 
 



 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>