Ostalo

Sme�no

Facebook prestaje da bude glavni brend kompanije i menja ime!

Osnivač Facebook-a Mark Zakerberg objavio je u juče da će ta kompanija promeniti ime u "Meta". Ovim društvena mreža Fejsbuk prestaje da bude glavni brend kompanije, piše CNN biznis. 

Facebook prestaje da bude glavni brend kompanije i menja ime! Svet Plus




Promena imena bi mogao biti pokušaj da se popravi reputacija Fejsbuka, poljuljana nizom problema, od širenja dezinformacija na platformi, neuspeha u moderiranju komentara i otkrića o negativnom uticaju njegovih proizvoda na mentalno zdravlje pojedinih korisnika, piše CNN.

Zakerberg je najavio promenu tokom kompanijskog sastanka u virtuelnoj realnosti:

„Facebook je jedan od najviše korišćenih proizvoda u istoriji. To je prepoznatljiv brend društvenog medija, ali sve manje obuhvata ono što mi radimo“- rekao je Zakerberg.

Dodao je da će „metauniverzum“ biti „sledeća granica, kao što je društveno umrežavanje bila granica kada smo počinjali“.





Nagovestio je niz novih društvenih, igračkih i radnik koncepta za „metauniverzum“.

Facebook je prikazao seriju video snimaka koji pokazuju viziju te kompanije o „metauniverzumu“, poput mogućnosti da korisnik pošalje svoju hologramsku sliku priatelju koji je na koncertu u stvarnom životu, sedenje za virtuelnim stolovima i igranje igara sa prijateljima:

„Vaši uređaji neće više biti fokus vaše pažnje. Videćemo mnoge od ovih tehnologija u narednih pet do 10 godina. Mnogo toga će biti mejnstrim i mnogi od nas će stvarati i naseljavati svetove koji su jednako detaljni i ubedljivi kao i ovaj naš, svakog dana“, rekao je Zakerberg.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/N1

Povezane vesti:


>