Region

Svet

Region

Jovanka Broz i tajne službe epizoda 6: Šef vojne službe bezbednosti!

Serija "Jovanka Broz i tajne službe" epizoda 6. biće emitovana u ponedeljak 25. oktobra na RTS-u 21:50. Da li je Jovanka tražila da joj referiše šef vojne službe bezbednosti i da li je planirala da tu službu stavi pod svoju kontrolu.

Jovanka Broz i tajne službe epizoda 6: Šef vojne službe bezbednosti! Promo




Događaji u Hrvatskoj 1970. i 1971. godine, poznatiji kao "maspok" i " hrvatsko proljeće", uticali su na sukobe Jovanke Broz i šefa vojne službe bezbednosti generala Ivana Miškovića.

Šesta epizoda dokumentarno-igrane serije "Jovanka Broz i tajne službe" govori o razlozima i posledicama ovog sukoba i daje odgovore na pitanja da li je Jovanka tražila da joj referiše šef vojne službe bezbednosti i da li je planirala da tu službu stavi pod svoju kontrolu.

Podele unutar vojne službe bezbednosti uticale su na odnose Tita i Jovanke. Jovanka je podržavala pukovnika Rusića, a Tito generala Miškovića i zbog toga je došlo do njihovog sukoba. Da li je Tito na Jovankin zahtev smenio Miškovića i da li je Mišković razlog za početak sukoba Jovanke sa generalom Ljubičićem?

 

Serija Crna svadba epizoda 1. i 2: Bolest ili magija? (VIDEO)








Kako bi prevazišao sukobe između Jovanke i Miškovića, Tito je u januaru 1974. godine formirao komisiju koju su činili najviši državni i partijski funkcioneri. Šta je bio cilj formiranja te komisije i ko je pokušao da je zloupotrebi i iskoristi u sukobu sa Jovankom?

U igranom delu ove epizode gledaoci će videti dramatičan sukob između Tita i Jovanke, zbog njenog odbijanja da prihvati razgovor sa komisijom. Šta Tito i Jovanka misle o Titovim saradnicima i šta očekuju od komisije? Da li je Tito svestan namere svojih saradnika?

U ovoj epizodi pojavljuje se skoro cela glumačka ekipa: Nebojša Dugalić, Snežana Savić, Milica Tomašević, Branislav Lečić, Gordan Kičić, Aleksandar Srećković Kubura, Dragan Vujić Vujke, Rastko Janković i Stefan Buzurović.





 


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>