Region

Svet

Ceca Ražnatović oborila je sve rekorde kada je reč o zaradi!

Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović oborila je sve rekorde kada je reč o zaradi od pregleda pesama na Jutjubu, pa je od 2012. do danas zaradila toliko da može da kupi osam stanova u Beogradu.

Ceca Ražnatović oborila je sve rekorde kada je reč o zaradi! Screenshoot/Instagram
Kada je domaća estrada u pitanju, Ceca Ražnatović je prva na ovoj platformi premašila milion pratilaca, što joj je dodatno podiglo zaradu, pa na Jutjubu može da kači i reklame. Na godišnjem nivou Ceca inkasira oko 100.000 evra, pa zarađuje i kada se odmara kod kuće.


- Kad su u pitanju pevači, Ceca je prva skupila milion pratilaca. To dodatno utiče na zaradu, pa zajedno s pregledima na godišnjem nivou uzme ozbiljan novac. Jutjub na kraju svake godine isplaćuje izvođače jer je tako lakše nego da se novac prebacuje svakog meseca. Ceca na pesmama ima u proseku od 10 do 40 miliona pregleda, zbog čega drži rekord na našim prostorima. Najslušanija pesma na njenom kanalu je "Trepni", koja do danas ima 76 miliona pregleda. Najviše se slušaju novi albumi, a nedavno je tim administratora okačio i stare pesme i video-snimke sa gostovanja iz raznih emisija - priča upućeni izvor i nastavlja:


- Svi koji uđu na Cecin kanal mogu da slušaju pesme od početka njene karijere, pa sve do poslednjeg albuma, koji je snimila, a hit je i snimak sa pevačicine svadbe, koji je pregledan više od dva miliona puta. Video koji je snimljen 1995, kada su se Ceca i pokojni Željko Ražnatović Arkan venčali, među klipovima je koji se najviše komentarišu.

Ceca Ražnatović od Jutjub kanala ima čistu zaradu jer ni s kim ne deli prihode, a određen iznos daje samo ljudima koji vode njene društvene mreže. 

- Ceca nije potpisivala ugovore ni sa jednom produkcijom za razliku od većine estradnjaka, pa ni s kim ne mora da deli prihod. Jutjub nesponzorisanim kanalima kakav je Cecin zaradu isplaćuje u celosti jednom godišnje, kada se sve obračuna. Zbog velike popularnosti pevačica je dobila dodatne ponude za posao, pa na svom kanalu pušta i reklame s obzirom na veliku posećenost. Ceca u javnosti do sada nije želela da priča na ovu temu, već je u jednom intervjuu samo istakla da o svačijem radu govore brojke kada je u pitanju publika na koncertima, kao i pregledi pesama - zaključuje naš sagovornik.


Maminim stopama I Anastasija zaradila 500.000 evra

Cecina naslednica Anastasija Ražnatović do sada je snimila sedam pesama, koje su objavljene na Jutjubu i na najpopularnijim muzičkim striming platformama, a to joj je omogućilo da zaradi više od 500.000 evra. Anastasija je od osnivanja svog Jutjub kanala 11. juna 2018. do sada samo od ovog servisa dobila oko 240.000 evra, pošto su joj svi spotovi do sada pregledani nešto malo manje od 240 miliona puta. Do ovog broja se vrlo lako može doći ako je poznata činjenica da se za milion Jutjub pregleda plaća u proseku oko 1.000 evra. Kako je Anastasija svoju muzičku karijeru započela kada je monetizacija, tj. zarada od pregleda već bila u punom jeku, izvesno je da je odlično unovčila svoje preglede.

A tu su još i:


Druga na listi pevača koji zgrću veliku sumu od Jutjuba je Maja Berović, jedna od trenutno najpopularnijih pevačica u regionu, a njoj su pesme s dva poslednja albuma "Viktorijina tajna" i "Intime" donele desetine miliona pregleda. Berovićka je tako zaradila više od 100.000 evra, a za taj novac mogla je da pazari stan u širem centru Beograda. Ona je ujedno i jedan od najplaćenijih izvođača kada su nastupi u pitanju, pa je prošle godine za jednu ugovorenu tezgu na splavu uzela skoro 15.000 evra. 

Cecin kolega i prijatelj Aca Lukas na Jutjubu po pesmi ima od pet do 30 miliona pregleda, što mu na kraju godine donosi više od 80.000 evra. Folker je ranije ispričao da to jeste brz i lak vid zarade, ali da mu više prija druženje s publikom i nastupi koje ima preko cele godine. 


Za njima ne zaostaje ni Aleksandra Prijović, kojoj do sada nijedna pesma koju je objavila, osim pojedinih dueta, nema ispod 10 ili 20 miliona pregleda.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Republika

Povezane vesti:


>