Zdravlje

Ljubav

Bele mrlje po telu! Zbog čega se pojavljuju i kako se leče!

Bele mrlje po telu, odnosno "Tinea versicolor" je gljivično oboljenje kože koje se javlja tokom letnih meseci ali ostaje na koži ako se ne leči. Zbog čega se pojavljuju i kako se leče!

Bele mrlje po telu! Zbog čega se pojavljuju i kako se leče! Screenshoot/Youtube





Reč je o belim mrljama koje se najčešće pojavljuju na području vrata, a ako se ne tretiraju mogu se proširiti po celom telu. Najčešće su prouzrokovane padom imuniteta, pojačanog znojenja, masne kože, sunčanja i boravka na vlažnom i toplom mestu. 





U nastavku pogledajte savete kako da se rešite ružnih mrlja na koži uz pomoć namirnica iz vašeg domaćinstva.



1. Probiotik pritiv belih mrlja

Običan jogurt ili probiotik bez šećera nanesite na obolelo mesto, ostavite da se osuši te isperite kožu. Postupak ponovite nekoliko puta dnevno.



2. Jabukovo sirće

Izmešajte jednaku količinu vode i sirća pa njome namočite komadić vate. Vatom tapkajte po obolelim delovima kože i ostavite da se osuši. Postupak ponovite kad god ste u mogućnosti. Delotvoran je za gljivična oboljenja.


3. Ulje čajevca

U posudici pomešajte kašičicu maslinovog ulja i 5 do 7 kapi eteričnog ulja čajevca. Mešavinu komadićem vate nanesite na obolela mesta na koži i ostavite da deluje sve vreme dok ste kod kuće.



4. Beli luk protiv belih mrlja na koži


Beli luk prerežite na pola i sa obe polovine premažite kožu zahvaćenu gljivicama. Sok belog luka će vas malo peckati, ali to je normalno. Ostavite da deluje oko 20 minuta te se istuširajte.


5. Kurkuma

Prah kurkume pomešajte sa nekoliko kapi vode i pastu nanesite na obolele delove kože. Ostavite da odstoji oko 30 minuta pa se istuširajte.



Zapamtite, higijena je najbitnija!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/jednaistina.info

Povezane vesti:


>