Region

Svet

Marija Petronijević rešila da se vakciniše u 8. mesecu trudnoće!

Marija Petronijević rešila da se vakciniše u 8. mesecu trudnoće! Revakcinu sam primila 24. septembra, proizvođača koji je prošao testove za trudnice, ističe lepa glumica.

Marija Petronijević rešila da se vakciniše u 8. mesecu trudnoće! Screenshoot/Instagram


 Marija Petronijević govorila je za Telegraf Jetset kroz šta trenutno prolazi i kako se oseća, pošto je u 9. mesecu trudnoće zaražena korona virusom.


- U drugom stanju sam ostala u februaru mesecu ove godine kada se o koroni znalo već dosta toga, ali u vezi sa vakcinama je nedostajalo mnogo saznanja, posebno onih koji se tiču rizika u trudnoći. Kako u prvom trimestu, zbog organogeneze i nije indikovano primati bilo kakve vakcine, za trudnice, po savetu lekara sam čekala da se u međuvremenu završe kliničke studije koje se odnose na uticaj vakcina, na trudnice i novorođenu decu - počela je Marija.- U međuvremenu je prošao drugi trimestar i negde na ulasku u moj osmi mesec stiglo je nekoliko verifikovanih istraživanja, koja su potvrdila da su vakcine koje su istraživane bezbedne za upotrebu u trudnoći. Konsultovala sam se sa Doc. Dr Anđelkom Isaković, sa Instituta za medicinsku biohemiju, koja je sa svojim kolegama obavila razgovor i prenela mi svoje mišljenje, da je rizik od vakcinacije daleko manji nego rizik od oboljevanja, da kod vakcinacija praktično nema negativnih pojava, i da se mogu vakcinisati - objasnila je Marija.


- Dan nakon razgovora sam se vakcinisala i to je bilo u mom 8. mesecu trudnoće. Revakcinu sam primila 24. septembra, proizvođača koji je prošao testove za trudnice - ističe lepa glumica.


- 8. oktobra sam dobila simptome Kovida 19 i na testiranju je to potvđeno. Prvog dana sam imala temepraturu 37,4, i već od drugog dana samo bolove u mišićima, i zapušen nos. Posle 5-6 dana bolesti, svi parametri koji se tiču krvne slike su bili na normali i mogu da kažem da sam srećna i zadvovoljna što ovo prolazi sa lakšim simptomima. U utorak / sredu ću raditi testiranje na koronu, i ako budem negativna vraćam se svojim aktivnosima, do porođaja - poručuje Marija Petronijević.

 

Lekoviti čajevi protiv mučnine! Nadutost i grčevi biće prošlost!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: telegraf.rs

Povezane vesti:


>