Style

Ljubav

Jabukovo sirće protiv celulita ali je odlično i protiv buđi!

Jabukovo sirće je jako zdravo, posebno ako je napravljeno u domaćoj radinosti ali da li znate da je dobro protiv celulita? Odlično protiv buđi, za čišćenje tepiha, kao sredstvo koje će sprečiti da vam se stakla na autu zalede i još mnogo toga...

Jabukovo sirće protiv celulita ali je odlično i protiv buđi! Svet Plus




Pogledajte načine na koje možete koristiti jabukovo sirće:


CVEĆE:

Pomešajte 2 kašike jabukovog sirćeta, 3 kašike šećera i 1 litru tople vode i stavite cveće u nju. Ovaj trik će vam pomoći da cveće bude duže sveže, čak i do nekoliko dana.


Jabukovo sirće ZA ČIŠĆENJE TEPIHA:

Pomešajte 1 kašiku deterdženta za suđe, 1 kašiku belog sirćeta i 2 čaše tople vode. Ova mešavina će vam pomoći ukloniti stare suve mrlje, čak i od vina i kafe. Takođe možete koristiti ovu smjsu u perilici posuđa s posebnim deterdžentom.


Jabukovo sirće ZA STAKLA AUTOMOBILA:


Koristite jabučkovo sirće zimi kao sredstvo za sprečavanje zamrzavanja prozora. Operite prozore automobila mešavinom sirćeta i vode u razmeri 3: 1.






Jabukovo sirće ČISTI ODVODE:

Mešavina sode bikarbone, sirćeta i vode može vam pomoći da očistite i naprljaviji odvod. Stavite pola čaše sode u odvod, zatim dodajte čašu sirćeta i istu količinu kuvane vode. Nakon 20 minuta ulijte vodu iz slavine u odvod. Ovo je vrlo dobar način za sprečavanje blokada odvoda.




Jabukovo sirće je ODLIČNO ZA ČIŠĆENJE BUĐI:

Čisto sirće može vam pomoći da se rešite buđi. Prskajte tečnost na zahvaćena mesta i trljajte površinu grubim sunđerom. Neka sirće isparava. To je sigurnije i učinkovitije od bilo kakvog hemijskog sredstva.








ODLIČNO JE KAO EKOLOŠKO antimikrobno sredstvo:


Mešavina sirćeta i vode u razmeri 1: 1 ubitće klice u kuhinji. Pomešajte te sastojke i ulijte tečnost u bočicu za prskanje. Dobićete ekološki prihvatljivu antimikrobnu smesu. Možete jednostavno i brzo oprati , mikrotalasnu i dezinfikovati rezne ploče.


MOŽETE OČISTITI TUŠ GLAVU:


Pomešajte u razmeri 1: 1. Stavite tuš glavu u posudu s mešavinom i kuvajte je 5-7 minuta. Neka se tečnost ohladi. Možete očistiti svoje slavine čistim jabukovim sirćetom i sunđerom.






Jabukovim sirćem se MOŽETE REŠITI TRAVE:


25% jabukovog sirća pomoći će vam da se rešite korova. Raspršite sirće preko površine koju želite očistiti. Ponovite to sve dok ne uklonite sav korov.





Jabukovo sirće ZA ČIŠĆENJE RERNE:

Za čišćenje rerne može se koristiti mešavina vode i sirća. To će sprečiti da masnoća ostane na površini rerne tokom kuvanja. Isto možete učiniti i sa mikrotalasnom.






I na kraju jabukovo sirće je odlično da se rešite CELULITA:


Pomešajte tri dela jabukovog sireta sa 1 delom ulja vitamina E. Tu smesu umasirajte u kožu dva puta dnevno. To će vam pomoći da se rešite celulita.





Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/najzena.rs

Povezane vesti:


>