Region

Svet

Region

Serija Branilac: Mirjana Đanković je sve radila iz ogromne strasti i ljubavi!

Nikolina Friganović  o ulozi u seriji "Branilac", Mirjana Đanković koju smo upoznali u prvoj epizodi, je sve radila iz ogromne strasti i ljubavi, kaže glumica koja tumači taj lik. 

Serija Branilac: Mirjana Đanković je sve radila iz ogromne strasti i ljubavi! Promo




Prošlog utorka na prvom programu RTS-a počelo je emitovanje serije “Branilac” u režiji Jelene Svetličić. Uzbudljiv serijal rađen prema istinitim događajima opisanim u knjigama advokata Olivera Injca "Velike advokatske odbrane" i Filota File "Branio sam na smrt osuđene", kao i prema originalnim arhivskim predmetima advokata Veljka Guberine i Tome File, su zapravo  vanvremenske priče o ljudskim sudbinama ali i o profesiji koja se temelji na zakletvi da brani čoveka a ne delo koje je počinjeno.


U prvoj epizodi pod nazivom “Tragedija jednog Kordunaša” upoznali smo Mirjanu Đanković, koja sa suprugom živi naizgled miran i skladan život, sve dok se ne pojavi uspešni potporučnik Milovan Vujisić.


Mirjanu Đanković tumači jedna od najboljih glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske, Nikolina Friganović.


U razgovoru za Jutarnji program RTS-a, lepa i talentovana glumica na početku ističe da kada je dobila i pogledala scenario to bila ljubav na prvo čitanje.


“Ja sam se automatski zaljubila u taj lik. To je uloga koju bi svaka glumica poželela da igra. To je jedan punokrvni karakter, jedan sočan materijal za rad, izazovan, intrigantan i moj odgovor je odmah bio - da”.

 

Serija Branilac epizoda 2: Tragedija jednog Kordunaša 2!









Na pitanje koliko pravda ili osuđuje svoje likove, Nikolina ističe da likove koje igra uvek mora da brani na neki način. 


“Ja čvrsto stojim iza njih. Čvrsto stojim iza onoga što radim. Ona, u to vreme kada su vladali neki drugi sistemi vrednosti, kada su društvene norme bile drugačije, kada se živelo drugačije, ona sigurno nije bila omiljeni lik u sredini u kojoj je živela, i ne samo omiljeni lik, ljudi su osuđivali njen način života. A ja sam je pravdala sa jednom, najvažnijom stvari a to je, da je ona zaista bila zaljubljena i da je to radila iz ogromne strasti i ljubavi prema jednom čoveku. Da, ona je negde suštinski pogrešila, to nije bilo pošteno i čestito prema njenoj porodici, ali te stvari su bile mnogo jače od njih i nje same i prosto su je zavele, zaludele, izgubila je kompas. Ali nije odustajala od te ideje, da ima neki život sa tim čovekom koji se tako nenadano pojavio. Mada, mislim da ga je ona prizvala u svoj život, jer joj je to nedostajalo”.


S obzirom da je serija specifična, igrano-dokumentarne strukture, glumica priznaje da je priprema pola posla.


“Bili smo dobro pripremljeni, dogovarali smo se, svako veče imali neku vrstu brifinga, pravili smo plan za sutra, razgovarali o scenama, tako da je snimanje teklo veoma glatko u prijatnoj i radnoj profesionalnoj atmosferi”.



Za kraj, Nikolina Friganović otkriva da je na snimanju ostvarila neke nove kontakte i prijateljstva, radujući se što će serija “Branilac” naći pravi put do publike.


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/RTS

Povezane vesti:


>