Region

Svet

Region

Serija po istinitim događajima: Branilac na RTS-u od 22. septembra!

Na RTS-u od 22. septembra od 21. čas! Uzbudljiva serija "Branilac" po istinitim događajima opisanim u knjigama advokata Olivera Injca "Velike advokatske odbrane" i Filota File "Branio sam na smrt osuđene", kao i prema originalnim arhivskim predmetima advokata Veljka Guberine i Tome File.

Serija po istinitim događajima: Branilac na RTS-u od 22. septembra! Promo
Ova serija, na filmski uzbudljiv način, elementima drame i trilera, dočaraće nam životne priče običnih ljudi, koji su se našli u situacijama sa kojima nisu umeli ili nisu mogli da se nose. Okosnica svih priča su ljubav, uticaj sredine u kojoj žive, borba za moć, sa zapletima koje samo život može da kreira.

Sve priče pratimo iz ugla advokata – branilaca u potrazi za istinom, koji nas vode kroz živote glavnih aktera i postupno nam rasvetljavaju okolnosti koje su dovele do zločina.To su vanvremenske priče o ljudskim sudbinama ali i o profesiji koja se temelji na zakletvi da brani čoveka a ne delo koje je počinjeno. Kroz devet epizoda opisano je šest slučajeva, koji su birani sa više aspekata. Po tome do koje mere su uzburkali i izazvali interesovanje javnosti ali i po umeću advokata da pomere granice u odbrani čoveka.  

Iako smeštene u neko drugo vreme (Jugoslavija, od 1955. do 1975.), ove priče odišu savremenošću, jer su ljudske manjkavosti i ljudski gresi uvek isti. 

 

Serija Pevačica prva epizoda: Početak kraja ili kraj početka?!
U ulogama advokata:

Filota Fila – Tihomir Stanić
Veljko Guberina – Nenad Jezdić
Slobodan Subotić – Nebojša Dugalić
Toma Fila – Đorđe MarkovićOstale uloge:

Marko Živić, Aleksandar Đurica, Tanja Pjevac, Nikolina Friganović, Aleksandar Stojković, Mišo Obradović, Marko Vasiljević, Anja Pavićević, Milica Mihajlović, Andrej Šepetkovski, Milena Predić, Jovana Gavrilović, Jelena Đokić, Mladen Sovilj, Nebojša Cile Ilić, Nebojša Milovanović, Dubravka Kovjanić, Rade Marković, Jelena Gavrilović, Ivana Zečević…


Urednik: Marko Novaković
Režija: Jelena Svetličić
Scenario: Biljana Maksić, Vladimir Mančić
Direktor fotografije: Gojko Despotović
Montažer: Vladimir Radovanović
Scenograf: Mihajlo Vidić
Kostimograf: Nataša Živković, Jovana Gregorić
Kompozitori: Mirko i Snežana Vukomanović
Masker: Nina Bašić
Dizajn Zvuka: Slobodan Mihajlović, Nikola Kokotović
Izvršni producent: Jelena Svetličić
Izvršna produkcija: UP&UP – Beograd
Producent: Radio-Televizija Srbije


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>